gadżety z logo n126n
gadżety z logo n126n
mam pytanie czy można by było stworzyć jakieś gadżety z zarysem kształtu przyczepy n126n,czy np. stworzyć drugie logo (alternatywne)dla użytkowników n126n, oczywiście nic nie mam przeciwko obecnemu symbolowi fanklubu, ale fajnie byłoby mieć gadżet z własną przyczepą
- kooba
- Administrator

- Kontaktowanie:
Re: gadżety z logo n126n
Można i nie można. Moim zdaniem logo jest po to żeby jednoznacznie określać fanklub. Nasz fanklub ma logo wybrane podczas zakładania i nie bardzo widzę na jakiej zasadzie miałby mieć drugie.
Niewiadów N126n
Niewiadów N132T
Hobby 560 UFE
Dethleffs Camper 530 FSK
Adria Twin 640 SHX
KIA Sorento '21
Jeep Grand Cherokee '01 - upgrade
active
unread
Mądrość przychodzi z wiekiem, ale niestety często wiek przychodzi sam
Niewiadów N132T
Hobby 560 UFE
Dethleffs Camper 530 FSK
Adria Twin 640 SHX
KIA Sorento '21
active
unread
Tak jest, a nie da się ukryć, że zapiekanki są najbardziej popularnymi Niewiadówkami i to im się należy honor bycia w logo fanklubu. Szczerze dopóki się nie zacząłem poważnie interesować tematem to nawet nie wiedziałem, że są inne Niewiadówki.
Fiat Burstner 535-2 2.8 idTD , wcześniej: Knaus Sport 400 LK , Adria Unica 5204 , Chateau Cantara 908 i N126n
No nie wiem, kolega karot nawiązał do logo
więc myślałem, że może chciałby stworzyć drugie logo z eNką dla tych co je posiadają. Nie zmienia to jednak mojego zdania, że zrobić można wszystko i co kto tam sobie chce ale jeżeli ma to być sygnowane przez FNK to musi być tożsame z jego logo i grafiką.
oczywiście nic nie mam przeciwko obecnemu symbolowi fanklubu, ale fajnie byłoby mieć gadżet z własną przyczepą
więc myślałem, że może chciałby stworzyć drugie logo z eNką dla tych co je posiadają. Nie zmienia to jednak mojego zdania, że zrobić można wszystko i co kto tam sobie chce ale jeżeli ma to być sygnowane przez FNK to musi być tożsame z jego logo i grafiką.
Fiat Burstner 535-2 2.8 idTD , wcześniej: Knaus Sport 400 LK , Adria Unica 5204 , Chateau Cantara 908 i N126n
jak pisałem nie chodzi mi o zmianę logo czy nawet dyskusję o tym ,bo to jest oczywiste ,lecz o to żeby posiadacze n126n też ,,coś,, mieli swojego
- kooba
- Administrator

- Kontaktowanie:
karot pisze:jak pisałem nie chodzi mi o zmianę logo czy nawet dyskusję o tym ,bo to jest oczywiste ,lecz o to żeby posiadacze n126n też ,,coś,, mieli swojego
No to kolega reflexes wyjaśnił.
reflexes pisze:No nie wiem, kolega karot nawiązał do logo
...zrobić można wszystko i co kto tam sobie chce ale jeżeli ma to być sygnowane przez FNK to musi być tożsame z jego logo i grafiką.
Czyli mogą być gadżety z n126n, ale nie mogą być podpisane "fanklub niewiadówek", "www.fanklub-niewiadówek.com" etc.
Niewiadów N126n
Niewiadów N132T
Hobby 560 UFE
Dethleffs Camper 530 FSK
Adria Twin 640 SHX
KIA Sorento '21
active
unread
Niewiadów N132T
Hobby 560 UFE
Dethleffs Camper 530 FSK
Adria Twin 640 SHX
KIA Sorento '21
active
unread
- marcinek94
a co Wielki Brat -Robert na to czy zezwoli na użycie "fanklubu" pod grafiką n126n ? Symbolikę graficzną można poszerzyć. Proszę popatrzeć na logo wojska polskiego, każdy rodzaj sił zbrojnych ma"swojego orzełka" . Nie zmienia to postaci sprawy że to jedno wojsko.
Proszę o odp.
Proszę o odp.
Witam!
Wydaje mi się,że na temat logo i grafiki powinien wypowiedzieć twórca fanklubu czyli Marek.Pozdrawiam.
Wydaje mi się,że na temat logo i grafiki powinien wypowiedzieć twórca fanklubu czyli Marek.Pozdrawiam.
wydaje mi się że mogę np. nakleić sobie na przyczepie wizerunek n126n i podpisać fkn, bo to nikogo nie uraża ani nie jest sprzeczne z założeniami i filozofią forum i fanklubu, a nie mogę np. z logo fkn wyciąć "zapiekanki" i wkleić w to miejsce enki , bo to by było "bardzo nieetyczne" ,chyba że byłby to zatwierdzony symbol fkn , oczywiście nie koniecznie w takiej formie że zamiast n126 jest n126n,ale np. gdzieś tam z boku lub na dole jest zarys n126n ,lub np.na dole pod "zapiekanką" rządek miniatur przyczep kempingowych produkowanych przez niewiadów . Cały pomysł wziął się z tego że po remoncie chciałem oznaczyć przyczepę logiem fkn ale zaczełem się zastanawiać że np. ktoś podejdzie i powie; a tam na logo jest inna przyczepa... o co chodzi? Chociaż 99,99% ludzi nie odróżnia tych przyczep ,przynajmniej przez pierwsze 10 minut, każdy zaczyna a miałem kiedyś taką...a potem się przygląda bliżej i widzi że coś jest tu nie tak. Myślałem że główne logo było by sobie tak jak jest z całym szacunkiem dla loga jak i "zapiekanki", a właściciel enki czy innej mógłby posługiwać się np.logiem zmodernizowanym o mały kontur własnej przyczepy i mógłby dumnie pokazywać ,o moja przyczepa jest właśnie tu z boku (czy tam na dole albo gdzie indziej).Dla pewności dodam ze nie mam zamiaru robić nic nie zgodnego z postanowieniami zarządzających forum ani nikogo do tego nie namawiam
czy taka przeróbka logo jest dopuszczalna? przepraszam Roberta za użycie grafiki bez jego wiedzy, chciałem dać przykład że takie modyfikacje nikomu krzywdy nie robią i mogą swobodnie funkcjonować nie robiąc krzywdy prawowitemu logu. Wg. mnie to świetny pomysł wpisanie swojego imienia lub pseudonimu w logo klubowe.
- Załączniki
-
- 917.jpg (25.02 KiB) Przejrzano 29713 razy
- b.b tulipan
- Fanklubowicz

Każdy może sobie walnąć gadźeta, byle by nie ingerować we wzór ustalony.
Najlepiej to nic nie robić a potem odpocząć.
Nie A4, nie L4 tylko T4
Nie A4, nie L4 tylko T4
kooba pisze:Czyli mogą być gadżety z n126n, ale nie mogą być podpisane "fanklub niewiadówek", "www.fanklub-niewiadówek.com" etc.
Tak napisał Kooba logo jest jedno patrz punkt 8 regulaminu http://www.fanklub-niewiadowek.com/fanklub/stowarzyszenie.html A co kto chce robić w zaciszu swojego domu to jego sprawa.
ok rozumiem, trochę mnie dziwi wasza niechęć do jakichkolwiek zmian, przecież gdyby ludzie nic nie zmieniali cały czas siedzielibyśmy w jaskiniach. Wystarczyłoby po prostu do punktu 8 regulaminu dodać np. {oraz rysunek przyczepy kempingowej N 126N marki Niewiadów, powyżej znajduje się nazwa klubu (Fanklub Niewiadówek). Całe Godło ma kształt elipsy.}. Szczerze mówiąc widząc taką postawę administracji klubu odechciało mi się jakichkolwiek zmian, zadałem sobie pytanie "po co mi to" i po sprawie.