Pomysł na namiotówkę zrodził się jeszcze dużo wcześniej zanim zarejestrowałem się na forum i zacząłem interesować się produktami z Niewiadowa.
Wówczas zastanawiałem się nad takimi przyczepami zachodnimi jak Camplet, Trigano, Alpen Kreuzer czy też wynalazkiem jakim jest radziecki Skif2. Pomocną w znalezieniu informacji czy ogłoszeń była strona na FB https://www.facebook.com/Przyczepa-Namiotowa-148778001804796/
W późniejszym czasie przeglądałem tutejsze forum i wczytywałem się w informacje na stronie Fanklubu. Zaraziłem się Niewiadówkami i od tej pory rozglądałem się już za przyczepą ale w pełni kempingową. Były pomysły na n132 (jedną z nich chciałem oglądnąć w tym roku w Rumi ale tuz przed moim przyjazdem ktoś już ją kupił

Moją n121 przyciągnąłem do domu niemal 2 tygodnie temu. Jak wszystkie przyczepy tego typu (a wyprodukowano ich tylko 14 egzemplarzy) powstała w 1993r. Jestem jej 3 właścicielem i pomału zabieram się za prace aby przywrócić jej blask.
Ponieważ typ ten powstał na zamówienie odbiorcy z Hiszpanii pierwsze prace nad przyczepką okraszone zostały napojem z tegoż kraju