Postautor: sterciu » poniedziałek, 1 sie 2016, 21:51
Zderzak z Hobby , skrócony odpowiednio. Lampy Hella , mozna tez zalozyc lampy Jokon ktore kształtem i wielkoscią są takie same tylko struktura wzoru kloszu jest inna. Ogólnie koszt to zalezy wszystko od tego co za ile się kupi , zderzak mozna wyrwać i za 100zł i za 300zł , lampy dwie tez za 100zł czyli po 50zl/szt , oczywiście wszystko w uzywce, a mozna i kupic nowe lampy po 180zl sztuka. Ten zderzak byl dośc pokiereszowany więc i trochę pracy nad nim było a kosztowal mnie 100zł , odebralem go sobie osobiście od sprzedającego przy okazji jakiegoś wyjazdu.
Mozna kupić lampy ze światłem wstecznym zespolone ale mi się one nie podobaly , cala czerwona z pomarańczowym kierunkiem w/g mnie ladniej wygląda.
Do tego trzeba doliczyć spawanie , ja to robilem we własnym zakresie , szpachlę do plastyku (ok. 15zł mała puszka), lakier strukturalny do plastyku (ok. 20zł za 200ml pod pistolet) , wzmacniałem tez od wewnątrz aluminiowym kątownikiem górną krawędz (ok. 15zł Castorama). Ogolnie caly koszt zderzak z uzywanymi lampami, pozostałe materialy , by sie zamknął w okolicy 300zł.
Jeżeli chodzi o oświetlenie to nawet nie ma co porownywać do oryginalnych w ence , te są bardziej widoczne w dzień na czym mi najbardziej zalezalo.
n126n `89 - sprzedana
n126n `95 - sprzedana
n250c `92
upload pics