Właściwe ciśnienie gazu do kuchenki Cramer?

czyli elektryka, hydraulika i gaz ...
jarekvolvo
Posty: 116
Rejestracja: czwartek, 2 kwie 2020, 16:44
Lokalizacja: Milanówek

Właściwe ciśnienie gazu do kuchenki Cramer?

Postautor: jarekvolvo » czwartek, 28 kwie 2022, 20:22

Kuchenka z n127. Nie udało mi się jej rozebrać, ale wyczyściłem z zewnątrz ile się dało, "środki" przedmuchałem sprężonym powietrzem. Podłączyłem do butli poprzez reduktor 37 mb - nowy, ze sklepu. Płomień jest dziwny - kolor właściwy, piękna elegancka korona, zabezpieczenie przeciwwypływowe działa wzorowo. Ale jednak płomień jest "słaby", daje się zwyczajnie zdmuchnąć lekkim "wiuchnięciem" i chwilami ma tendencję do odrywania się od dziurek, mimo kompletności korony... Naklejka z DT niestety przepadła, jest tylko ślad po kleju.. Czy możliwe jest, że powinna pracować na innym ciśnieniu?
Życzmy sobie miłego dnia !

Awatar użytkownika
RAFALSKI
Moderator
Moderator
Posty: 5095
Rejestracja: czwartek, 15 lip 2010, 16:27
Lokalizacja: Radom

Re: Właściwe ciśnienie gazu do kuchenki Cramer?

Postautor: RAFALSKI » czwartek, 28 kwie 2022, 21:50

Jeżeli pochodzi ze 127 to raczej nie powinna wymagać 50 mbar. Sam mam taką z '77 roku i jest na 30 z tego co pamiętam. Pędzę ją z reduktora 37 i pali normalnie.
BMW E36 '97| DACIA SANDERO STEPWAY '18 | N-127 '77 | N-132L '85
Remont wieloryba|Remont eNki

Obrazek

jarekvolvo
Posty: 116
Rejestracja: czwartek, 2 kwie 2020, 16:44
Lokalizacja: Milanówek

Re: Właściwe ciśnienie gazu do kuchenki Cramer?

Postautor: jarekvolvo » piątek, 29 kwie 2022, 18:33

Qurcze - bym się jej nie czepiał, gdybym mógł otworzyć palniki i upewnić się, że nie ma tam jakiego śmiecia, ale śrubki trzymają na maxa - grzanie i WD nie pomogło... Może po oczyszczeniu te 37 by wystarczyło...
Życzmy sobie miłego dnia !

Awatar użytkownika
Miron EZD
Fanklubowicz
Fanklubowicz
Posty: 1700
Rejestracja: poniedziałek, 18 wrz 2017, 21:41
Lokalizacja: Zduńska Wola

Re: Właściwe ciśnienie gazu do kuchenki Cramer?

Postautor: Miron EZD » piątek, 29 kwie 2022, 19:19

jarekvolvo pisze:Qurcze - bym się jej nie czepiał, gdybym mógł otworzyć palniki i upewnić się, że nie ma tam jakiego śmiecia, ale śrubki trzymają na maxa - grzanie i WD nie pomogło... Może po oczyszczeniu te 37 by wystarczyło...

Spróbuj jakiś profesjonalny odrdzewiacz.
Nasącz jakąś szmatkę tym środkiem i połóż na palnikach, co jakiś czas psiknij, popukaj, tak kilka razy i może puści.


Wróć do „Instalacje”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości