zamiast przedsionka pytanie
zamiast przedsionka pytanie
witam wszystkich . mam pytanko czy zamiast orginalnego przedsionka za ktory trzeba dac ok. 1200zł i więcej da sie cos wymyslec jakies zadaszenie czy cos tam czy ktos juz tak kombinowal? za porade z gory dzeki .pozdrawiam

-
Konto usuniete
Re: zamiast przedsionka pytanie
Post usuniety
Ostatnio zmieniony piątek, 8 mar 2013, 17:24 przez Konto usuniete, łącznie zmieniany 1 raz.
- b.b tulipan
- Fanklubowicz

Miro28, poczytaj posty w poradach na temat daszek lub pawilon ogrodowy.
kilka postów niżej..
kilka postów niżej..
Najlepiej to nic nie robić a potem odpocząć.
Nie A4, nie L4 tylko T4
Nie A4, nie L4 tylko T4
szukać używki 
była N126e, jest Hobby 430T+ Ford Focus C-max 1.8 + Suzuki Vitara 4x4
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN
- panudaja
Możesz próbować dorabiać,kombinować,adoptować ale nigdy nie będziesz usatysfakcjonowany,bo to tylko środki zastępcze.W końcu stracisz cierpliwość i kupisz oryginał,nawet używany i to dopiero Ćię zadowoli.Będziesz tylko żałował że traciłeś czas i drobne kwoty,a nie zdecydowałeś się od razu na zakup właściwego towaru.Nie na darmo funkcjonuje przysłowie że chytry dwa razy traci.Ja osobiście się o tym kilkakrotnie przekonałem. 
Ford Mondeo 1.8 DOHC + N126D
panudaja pisze:Możesz próbować dorabiać,kombinować,adoptować ale nigdy nie będziesz usatysfakcjonowany,bo to tylko środki zastępcze.W końcu stracisz cierpliwość i kupisz oryginał,nawet używany i to dopiero Ćię zadowoli.Będziesz tylko żałował że traciłeś czas i drobne kwoty,a nie zdecydowałeś się od razu na zakup właściwego towaru.Nie na darmo funkcjonuje przysłowie że chytry dwa razy traci.Ja osobiście się o tym kilkakrotnie przekonałem.
niestety taka prawda
też się o tym przekonałem, dlatego napisałem "szukać używki"
Jeżeli ktoś planuje "przymiarkę" - jeden wyjazd, to można próbować z pawilonem,
(ja np nie wiedziałem czy rodzinka zaakceptuje taką formę urlopowania)
byle by się nie zrazić
docelowo i tak będzie trzeba zainwestować w coś sprowadzanego/używanego - koszt 700-1tysł zł, albo nowy od 1.4tys zł
Czasami na allegro są oferty daszków przeciw słonecznych. Nawet na wymiar na zamówienie. Ceny od 200zł. 2 tygodnie temu widziałem tą ofertę, dziś nie znalazłem. Takie rozwiązanie napewno by było lepsze.
szary11 pisze:Czasami na allegro są oferty daszków przeciw słonecznych. Nawet na wymiar na zamówienie. Ceny od 200zł. 2 tygodnie temu widziałem tą ofertę, dziś nie znalazłem. Takie rozwiązanie napewno by było lepsze.
ale czy taki sam daszek ma w ogóle sens ?
jak przyjdzie deszcz to i tak masz wszystko mokre
takie rozwiązania są dobre, ale do dużych przyczep, gdzie całe "gospodarstwo" jest w przyczepce
a przedsionek służy tylko do posiedzenia
U mnie w przedsionku jest kuchnia z lodówką i kuchenką, łazienka (kąpaliśmy synka) i jadalnia
wiec bez ścian było by kiepsko
konrad pisze:
U mnie w przedsionku jest kuchnia z lodówką i kuchenką, łazienka (kąpaliśmy synka) i jadalnia
jak tyś to wszystko pomieścił w tak małym przedsionku...
życie jak droga, kiedyś się kończy...
serek pisze:konrad pisze:
jak tyś to wszystko pomieścił w tak małym przedsionku...![]()
wiesz, jak w eNce możesz mieć łazienkę, kuchnię, jadalnię i sypialnię
to co za problem w przedsionku zrobić to samo
inna sprawa, że skorzystać na raz z tych wszystkich funkcji, było by ciężko
- b.b tulipan
- Fanklubowicz

Hej koledzy nie jest tak źle w tym przedsionku,jest jeszcze dużo miejsca po wstawieniu tych gratów o których pisze Konrad. Ja robię tak samo i mam luz.Jestem spokojny że nic nie wyfrunie i nie zmoknie.
Najlepiej to nic nie robić a potem odpocząć.
Nie A4, nie L4 tylko T4
Nie A4, nie L4 tylko T4
W przedsionku praktycznie skupia się całe ruchome życie. Tam znajduje się kuchnia, salon, garderoba. Tak wygląda jedna strona gospodarstwa.

KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN
konrad pisze:szary11 pisze:Czasami na allegro są oferty daszków przeciw słonecznych. Nawet na wymiar na zamówienie. Ceny od 200zł. 2 tygodnie temu widziałem tą ofertę, dziś nie znalazłem. Takie rozwiązanie napewno by było lepsze.
ale czy taki sam daszek ma w ogóle sens ?
jak przyjdzie deszcz to i tak masz wszystko mokre
takie rozwiązania są dobre, ale do dużych przyczep, gdzie całe "gospodarstwo" jest w przyczepce
a przedsionek służy tylko do posiedzenia
W porównaniu do przedsionka napewno daszek przegra, ale w porównaniu do pawilonu ogrodowego jest lepszy. Znacznie lepiej zachowuje się na wietrze. Ale jak ma tam stać kuchnia, itp. to przedsionek napewno jest rozwiązaniem najlepszym