Połączenie butli z kuchenką
-
Leszek1984
Re: Połączenie butli z kuchenką
Elcamp to dla mnie ostateczność, ale zadzwoniłem i też nie mają
. Ale kto tam wogole kupuje ? Ceny z kosmosu. Grill taki, co za dychę sie kupi w supermarkecie tam 45zł albo latarka, którą ładujesz przez potrząsanie kosztowała mnie w biedronce 10zł a tam za 60
normalnie szok.
-
Leszek1984
Uff, kupiłem w sklepie gazowniczym za 15zł.
ja mam w N ta 2 palnikowa kuchenke. Sprawdzcie ze jest wszystko poskrecane, u mnie poluzowaly sie srubki mocujace palniki i gaz uciekal bokiem. Fakt gazu nikt nie uzywal 15lat i dopiero ja uruchamialem instalacje. Wymienilem weze gazowe przy kuchence i reduktorze bo to grosze kosztuje. Wymienilem tez butle na taka z wazna legalizacja - koszt 18zl i jestem spokojny. Butle do lutowania rur napelniam sam ale w przyczepie mam oryginal napelniona co to za koszt dolozyc 10zl na 2 sezony
Jesli nie dostaniecie w rozsadnej cenie kolanka to lepiej kupic reduktor turystyczny orygina i juz
N-126N 88' + Citroen Berlingo 1.9d
-
Leszek1984
Ponoć była używana ta kuchenka, węże wyglądają solidnie. Na pierwszy wyjazd wezmę czujnik tlenku węgla, który mam normalnie w łazience, żeby sprawdzić, czy coś ucieka.
Ale jak to będzie gaz to co ci da ten czujnik 
-
Leszek1984
No właśnie na tym się nie znam. W łazience w domu mam piec do centralnego, który spala gaz. To czym się to różni od kuchenki w przyczepie ? (Wiem, że się nie znam na gazie
)
Chodzi o spaliny, sam propan nie jest trujący, a to są czujki dymu.
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN
Wymien weze na nowe +nowe opaski ile to kosztuje 10-20zl Wymontuj kuchenke podepnij pod butle i sprawdz polaczenia. Psikach pianka do golenia Nivea i jak bombluje to masz nieszczelnosc ot cala filozofia 
-
Leszek1984
proste
a z Gillette też może być ? 
Leszek1984 pisze:prostea z Gillette też może być ?
ja tam używałem "Ludwika" znaczy takiego do naczyń...
-
Leszek1984
Żarty - żartami ale fajny pomysł. Musze to sprawdzić
jedrek101 pisze:Leszek1984 pisze:prostea z Gillette też może być ?
ja tam używałem "Ludwika" znaczy takiego do naczyń...
nie nie moze. Serio. Mam specjalna pianke do testowania polaczen gazowych i wlasnie pianka Nivea jest bardzo podobna i tak samo dziala. Inne marki nie sa tak dobre do sprawdzenia gazu
To gogi daj nazwę (niva .............) no i fotkę tej pianki bo jak wiemy nive ma też kilka rodzajów pianki.
taka mala zwykla pianka do golenia. Nie pamietam dokladnie ktora bo jak pisalem mam tester pianowy
- andrzejdisel
Witam
- pewnie wielu z Was juz to czytalo http://www.forum.karawaning.pl/viewtopi ... 0eae#82798 - ale pozwolilem sobie poruszyc ten watek i na naszym forum ku przestrodze - przyznam sie ze poruszyl mnie ten przypadek - jak czesto nie zdajemy sobie sprawy ze lawirujemy na krawedzi naprawiajac cos ( bo wydaje nam sie latwe - czy proste ) a z pradem i gazem nie ma zartow - czesto udzielamy sobie porad w temacie ktory przyznam sie jest zarezerwowany tylko dla fachowcow z uprawnieniami - nikogo nie potempiam bo sam prawie jestem uniwersalny ( sam sie tylko nie pochowam po smierci
) pisze dla wiekszejrozwagi i dla przestrogi 
Pozdrawiam andrzejdisel
Volvo V 40 1,9 DI (turbo) 95 KM + Niewiadów N 126 E
Volvo V 40 1,9 DI (turbo) 95 KM + Niewiadów N 126 E