tabliczka
-
Bartosz93
tabliczka
Witam moja rama od niewiadówki doczekała sie piaskowania malowania itd. ale podczasz piaskowania stała sie żecz nie unikniona aluminiowa tabliczka znamionowa przepadła w niepamięć i co teraz
teoretycznie przecież moze być to każda rama założona do skorupki
co ja mam teraz zrobić nadadzą mi jakąś zastępczą w wydziale komunikacji czy jak bo nie mam pojęcia jak teraz ten problem rozwiązac 
Re: tabliczka
musisz jechać na nabicie tabliczki do stacji diagnostycznej
(ale zupełnie nic nie zostało ze starej blaszki ?)
masz jeszcze numery nabite na ramie na poziomej płaszczyźnie przed kufrem
(ale zupełnie nic nie zostało ze starej blaszki ?)
masz jeszcze numery nabite na ramie na poziomej płaszczyźnie przed kufrem
-
Bartosz93
z tabliczki zostały tylko narożniki z nitami a numerów na ramie nie widziałem a malowałem ją podkładem i farbą czyli widziałem te miejsce conajmniej 2 razy czyli chyba mam poważny problem teraz 
-
Bartosz93
moze były te numery ale słabo wybite i przy piaskowaniu troche sie ztarły i ich nie zauważyłem
sprawdze to jutro bo rama leży w innej miejscowości na wymiane rury dyszla
numery na pewno są i zapewne słabo nabite, ja żeby się dostac do nich musiałem sporo popracować papierem ściernym i dużo rozpuszczalnika zużyć, a numery wybite były ledwo co, niektóre cyfry tylko w połowie a druga sprawa korozja lekko je nadgryzła. Szukaj ich na górnej płaszczyźnie dyszla przed kufrem na drugim ramieniu nie na tym co była tabliczka
Laguna II 1,8 16V aut. + N126a + 2 + 2 
-
Bartosz93
ok dzięki jutro bede szukał ale raczej marne sznse bo oglądałem rame nie jednokrotnie po piaskowaniu szukałem wszelkich pęknięć i nie dorubek spawów a następnie malowałem pędzlem zeby była grubsza warstwa i nic mi sie w oczy nie żuciało 
-
Bartosz93
znalazłem nr na ramie ale nie taki jak w dowodzie chyba nie to wogule bo to jest 3 cyfrowy w sumie a w dowodzie mam 4 cyfrowy jak dobrze pamietam to mam 612/76 76 to chyba rok a te 612?
bo to jest numer samej ramy a w dowodzie zapewne miałeś numer seryjny przyczepy jako całość
Laguna II 1,8 16V aut. + N126a + 2 + 2 
-
Bartosz93
no nie wiem teraz bo napewno jest w 100% legalna to dam sobie reke uciąć kupiona od pierwszego właśćciela znajomy na ramie mam 812/76 a w dowodzie 2846 1976 rok to te /76 to pewnie rok?? ale czy tak mam być to nie jestem pewien pojade na stacje diagnostyczną i co ja powiem teraz

Teraz musisz napisać podanie o nadanie decyzji o nabiciu tabliczki zastępczej do starostwa czy innego tworu odpowiedzialnego za ewidencje pojazdów. Przeważnie czeka się na nią z tydzień po czym jedziesz do diagnosty a ten czyni swoją powinność
. Możesz w podaniu wskazać konkretną stacje diagost.
Przerabiałem temat z autem i z tego co pamiętam to groszowa sprawa
Pozdrawiam serdecznie
Przerabiałem temat z autem i z tego co pamiętam to groszowa sprawa
Pozdrawiam serdecznie
Powinieneś jechać na Okręgową Stację Diagnostyczną, celem ustalenia danych. Ja tak miałem ze swoją 132, gdy pani w Wydziale Komunikacji dopatrzyła się jakichś nieścisłości pomiędzy wpisami w dowodzie rejestracyjnym a danymi w urzędzie. Koszt całkowity wraz z przeglądem technicznym 80,00 zł i mam spokój do końca żywota przyczepy.
KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN
Bartosz93 pisze:no nie wiem teraz bo napewno jest w 100% legalna to dam sobie reke uciąć kupiona od pierwszego właśćciela znajomy na ramie mam 812/76 a w dowodzie 2846 1976 rok to te /76 to pewnie rok?? ale czy tak mam być to nie jestem pewien pojade na stacje diagnostyczną i co ja powiem teraz![]()
zanim pojedziesz na SKP to ... przemyśl jak to ugryźć, teoretycznie masz budkę z wadą prawną
DR nie od tej przyczepy ? ... podjedź i zapytaj co i jak, ale bez przyczepy, a najlepiej jakiegoś znajomego diagnostę poszukaj
przecież równie dobrze ktoś mógłby ukraść przyczepę, a potem kupić same papiery od spalonej i ktoś to klepnie ?
sama tabliczka to pikuś, przerabiam to teraz w aucie i sprawa wygląda dość prosto w teorii
wniosek do wydziału komunikacji, oni dają skierowanie do SKP gdzie nabijają tabliczkę zamienną
ale u Ciebie nie zgadza się nr ramy z DR więc tak prosto nie będzie ...
w sumie nie wiem jak to ugryźć legalnie
najprościej było by nabić nowy nr zgodny z tym w DR ? zwłaszcza że piszesz iż stary jest mało czytelny
masz jakieś inne papiery na tą przyczepę ? homologację, stary DR ? może ktoś się pomylił po drodze ?
może faktycznie to jakieś inne nr, tylko jak to teraz udowodnić ?
zapytaj może na forum diagnostów http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/index.php
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 14 lis 2011, 09:52 przez konrad, łącznie zmieniany 1 raz.
była N126e, jest Hobby 430T+ Ford Focus C-max 1.8 + Suzuki Vitara 4x4
kotek pisze:Powinieneś jechać na Okręgową Stację Diagnostyczną, celem ustalenia danych. Ja tak miałem ze swoją 132, gdy pani w Wydziale Komunikacji dopatrzyła się jakichś nieścisłości pomiędzy wpisami w dowodzie rejestracyjnym a danymi w urzędzie. Koszt całkowity wraz z przeglądem technicznym 80,00 zł i mam spokój do końca żywota przyczepy.
ale Tobie brakowało pewnie jakiś danych, a tu jest inny nr ramy niż w dowodzie +brak tabliczki
nie wiem czy w takim wypadku diagnosta nie ma obowiązku zatrzymać DR
i Kolega zostanie ugotowany ?
-
gimof
- Fanklubowicz

- Kontaktowanie:
A może po prostu nie martwić się i jechać zapytać do diagnosty jak to wygląda teraz? Skoro budka jest w 100% legalna i nigdy nie było kombinowane to nie ma czym się martwić.
C5 
gimof pisze:A może po prostu nie martwić się i jechać zapytać do diagnosty jak to wygląda teraz? Skoro budka jest w 100% legalna i nigdy nie było kombinowane to nie ma czym się martwić.
ale o to właśni chodzi - jak udowodnisz że jest legalna ?
gdyby był to błąd typu pominięta/zamieniona cyfra to ok, sprawa do odkręcenia
ale tu nr wygląda zupełnie inaczej niż w dowodzie
tak więc pisałem, pewnie że podjechać i pogadać, ale bez budki