Nasze Holowniki
- rogaldo1986
Re: Nasze Holowniki
Niby w Chorwacji byłem ale nie turystycznie z cepką. Cepkę zapnę dopiero, jak skońcuję remont 

- 
				grzesiek0
Benior pisze:Fajne miejsce na obiadek w trasie
O 7 rano było gorąco, a co dopiero w południe.
- rogaldo1986
To jak ja o 7 rano mam się smażyć w cepce bez klimy, to chyba jednak pojeżdzę najpierw po Polsce 

rogaldo1986 pisze:To jak ja o 7 rano mam się smażyć w cepce bez klimy, to chyba jednak pojeżdzę najpierw po Polsce
Wiesz, ostatnie 2-3 lata w Polsce obfitują w takie upały, że w też ciężko wysiedzieć w przyczepie ale generalnie popieram to, że najpierw trzeba zwiedzić swoje i sam tak robię. W 3 sezony zjeździliśmy kawał Polski i nie żałuję. W przyszłym roku plan zagraniczny ale jak się nie uda to płakał nie będę, bo mamy jeszcze kilka zakątków w tym kraju do zwiedzenia, a i z miłą chęcią wrócimy na przykład w Bieszczady

Poza tym jak jest lato to musi być ciepło
 Mamy tak mało ciepłych i słonecznych dni w roku w naszym klimacie, że trzeba dobrze wykorzystać każdy i wygrzać gnaty coby do wiosny trzymało
 Mamy tak mało ciepłych i słonecznych dni w roku w naszym klimacie, że trzeba dobrze wykorzystać każdy i wygrzać gnaty coby do wiosny trzymało   

Fiat Burstner 535-2 2.8 idTD , wcześniej:  Knaus Sport 400 LK ,  Adria Unica 5204 ,  Chateau Cantara 908  i  N126n 
						- rogaldo1986
Dokładnie. Jak mawiał poeta "Cudze chwalicie, swego nie znacie" Tak więc najpierw zwiedzanie Ojczyzny 

Opel Kadett E 1990r 1.6

Z przyczepką niewiele jeździłem, ale daje sobie radę
I moja zabawka:
Passport Optima GSE 2.0 1990r

Z przyczepką niewiele jeździłem, ale daje sobie radę

I moja zabawka:
Passport Optima GSE 2.0 1990r
- rogaldo1986
wychuchany ten kadetcik 

Dzięki  

Biały to moje auto na co dzień
Nieźle doposażony (skóry, 4xel szyby, el szyberdach itd)
W przyszłym roku planuję przeróbkę silnika na wielopunktowy wtrysk + sekwencyjne LPG (taki kompromis między osiągami a ekonomią )
 )
A szary to moja zabawka
Tam nie ma miejsca na żadne wygody

W przyszłym roku planuję przeróbkę silnika na wielopunktowy wtrysk + sekwencyjne LPG (taki kompromis między osiągami a ekonomią
 )
 )A szary to moja zabawka

- 
				grzesiek0
Kabat pisze:Dzięki
W przyszłym roku planuję przeróbkę silnika na wielopunktowy wtrysk + sekwencyjne LPG (taki kompromis między osiągami a ekonomią)
A szary to moja zabawka
Skóra bez klimy to niezly hard core w upalne lato musi być.
Wysłane z mojego GT-S7710 przy użyciu Tapatalka
Yeah, bywa kłopotliwa  Ale nie ma tragedii - do przyzwyczajenia
 Ale nie ma tragedii - do przyzwyczajenia 
W zimę też bywają uciążliwe, ale kompletuje podgrzewanie to nie będzie tragedii
Wygodą nadrabiają te wszystkie wady No i to uczucie, że posiadam jeden z kilkuset kompletów
 No i to uczucie, że posiadam jeden z kilkuset kompletów 
A w drugim Kadecie jest obecnie wydmuszka w środku, jeden kubełek OMP Grip, jestem w trakcie spawania klatki zgodnej z załącznikiem "J" itd Jeśli macie ochotę to będę co jakiś czas wrzucał jakieś fotki z kolejnej przebudowy
 Jeśli macie ochotę to będę co jakiś czas wrzucał jakieś fotki z kolejnej przebudowy 

Komora silnika:

Planuje jeszcze większe zabiegi w kierunku clean looka - nowy dolot z kwasu, nowy kolektor wydechowy, chłodnica schowana pod przednim pasem, cewka schowana za blokiem silnika, usunięcie zbiorniczka wyrównawczego (tzn może inaczej - umieszczenie go w rozpórce przednich kielichów)
A tutaj wnętrze białego Kadetta:

Ostatnio wspawałem nowy przedni pas i wrzuciłem nowe lampy i chłodnicę, bo auto po kupnie było po lekkiej stłuczce - lampy świeciły wszędzie byle nie na drogę 

Jak widać błotnik od strony pasażera też był naprawiany "na chama" więc wymieniłem go na zdrowy egzemplarz - wymiany wymaga również maska i drugi błotnik, maska pognieciona lekko, a drugi błotnik zaczyna wcinać rude zło, ale to po zimie (na razie nie w kolorze, ale jak przywlokę cały pakiet zderzaków do domu to prysnę od razu wszystko w kolor
 (na razie nie w kolorze, ale jak przywlokę cały pakiet zderzaków do domu to prysnę od razu wszystko w kolor  )
 )

W zimę też bywają uciążliwe, ale kompletuje podgrzewanie to nie będzie tragedii

Wygodą nadrabiają te wszystkie wady
A w drugim Kadecie jest obecnie wydmuszka w środku, jeden kubełek OMP Grip, jestem w trakcie spawania klatki zgodnej z załącznikiem "J" itd
 Jeśli macie ochotę to będę co jakiś czas wrzucał jakieś fotki z kolejnej przebudowy
Komora silnika:
Planuje jeszcze większe zabiegi w kierunku clean looka - nowy dolot z kwasu, nowy kolektor wydechowy, chłodnica schowana pod przednim pasem, cewka schowana za blokiem silnika, usunięcie zbiorniczka wyrównawczego (tzn może inaczej - umieszczenie go w rozpórce przednich kielichów)
A tutaj wnętrze białego Kadetta:
Ostatnio wspawałem nowy przedni pas i wrzuciłem nowe lampy i chłodnicę, bo auto po kupnie było po lekkiej stłuczce - lampy świeciły wszędzie byle nie na drogę

Jak widać błotnik od strony pasażera też był naprawiany "na chama" więc wymieniłem go na zdrowy egzemplarz - wymiany wymaga również maska i drugi błotnik, maska pognieciona lekko, a drugi błotnik zaczyna wcinać rude zło, ale to po zimie
 (na razie nie w kolorze, ale jak przywlokę cały pakiet zderzaków do domu to prysnę od razu wszystko w kolor
 (na razie nie w kolorze, ale jak przywlokę cały pakiet zderzaków do domu to prysnę od razu wszystko w kolor  )
 )- rogaldo1986
Coraz mniej tych autek widać na drogach  Widać, nie tylko cepki wskrzeszamy na tym forum
 Widać, nie tylko cepki wskrzeszamy na tym forum 

- a.d.a.m.
- Kontaktowanie:
To ja też się pochwalę moim archaicznym taborem:
Holownik nr 1:
Passat 32b 2.2l rocznik 1987, właśnie pojechał do nowego właściciela. Był w moich rękach pond 10 lat.
Holownik nr 2:
VW T3 rocznik 1983, 1,6d, w moich rękach od jakichś ośmiu lat i nie planuję sprzedaży.
Mojego przebiegu jakieś 40 tys. wakacyjnych kilometrów.
Do tego nieholowniki:
Byłe mojej żony R5, które niestety w grudniu poszło do kasacji przez bałwana co z podporządkowanej wymusił.
A dalej to już normalnie:
Citroen AX dupowóz na zakupy i oszczędzania.
Renault Safrane "do kościoła i rodziny"
I na koniec na klasyczne weekendowe przejażdżki, nawet takie trochę szybsze
Golf II GTI 16V wypasiony oryginał w moich rękach grubo ponad 12 lat i absolutnie nie planuję sprzedaży.

Holownik nr 1:
Passat 32b 2.2l rocznik 1987, właśnie pojechał do nowego właściciela. Był w moich rękach pond 10 lat.
Holownik nr 2:
VW T3 rocznik 1983, 1,6d, w moich rękach od jakichś ośmiu lat i nie planuję sprzedaży.
Do tego nieholowniki:
Byłe mojej żony R5, które niestety w grudniu poszło do kasacji przez bałwana co z podporządkowanej wymusił.
A dalej to już normalnie:
Citroen AX dupowóz na zakupy i oszczędzania.
Renault Safrane "do kościoła i rodziny"
I na koniec na klasyczne weekendowe przejażdżki, nawet takie trochę szybsze
Golf II GTI 16V wypasiony oryginał w moich rękach grubo ponad 12 lat i absolutnie nie planuję sprzedaży.
- kooba
- Administrator 
- Kontaktowanie:
Zacny tabor. Tylko fotek zabrakło.

Niewiadów N126n
Niewiadów N132T
Hobby 560 UFE
Dethleffs Camper 530 FSK
Adria Twin 640 SHX
KIA Sorento '21
Jeep Grand Cherokee '01 - upgrade
active
unread
Mądrość przychodzi z wiekiem, ale niestety często wiek przychodzi sam
						Niewiadów N132T
Hobby 560 UFE
Dethleffs Camper 530 FSK
Adria Twin 640 SHX
KIA Sorento '21
Jeep Grand Cherokee '01 - upgrade
active
unread
Mądrość przychodzi z wiekiem, ale niestety często wiek przychodzi sam

- stachu_gda
- Fanklubowicz 
a.d.a.m. pisze:Holownik nr 2:
Bomba samochód, też bym chciał taki mieć do podróżowania.
Wróć do „Samochody Niewiadówek”