Potrzebna pomoc. Kompletna niezgodnosc w numerach i dowodzie eNki
- tomala190gda
Potrzebna pomoc. Kompletna niezgodnosc w numerach i dowodzie eNki
Witam. Znalazlem sie w dosc nietypowej sytuacji podczas praktycznie juz kupna N126n. Nie doszlo jednak to do skutku poniewaz wyniklo spore zamieszanie z numerami wybitymi na dyszlu, na tabliczce oraz w dowodzie. Wiec zacznijmy od tego ze przyczepka to 126n. Na tabliczce znamionowej byly wybite odpowiednie masy dla 126n tylko ze ostatnie 3 cyfry numeru byly jak by przebite. Bez trudnosci mozna bylo odczytac cyfry ktore byly wczesniej. Na dyszlu byl wybity numer ale juz sie nie pokrywal z tym na tabliczce. W srodku byla jedna inna cyfra a koncowka byla taka jak koncowka numeru z tabliczki ale po przebiciu. Natomiast w dowodzie rejestracyjnym bylo ze to przyczepka n126B i masy byly dla tej przyczepki. A koncowka numeru ramy pokrywala sie z tym na dyszlu i z tym na tabliczce ale po przebiciu. Nie wygladalo zeby ktos przy tym kiedys majstrowal i z pewnoscia obecny wlasciciel o tym nic niewie. Bardzo. Mnie przeprosil i obiecall ze postara sie to wszystko wyklarowac. Nie byl on uzytkownikiem tej przyczepki tylko nie dawno dostal ja na firme w rozliczeniu od kogos z rodziny. Nikt wczesniej po prostu nie przywiazywal do tego az takiej uwagi. Wydaje mi sie ze to wszystko wyszlo po prostu z jakiegos nie dopatrzenia. Wlasciwie to juz niewiem. Czy ktos sie spotkal moze z podobnym przypadkiem i moze cos w tej kwestii powiedziec? Jest jakas szansa na wyklarowanie tego u diagnosty czy w urzedzie? Wlasciwie to zalezalo by mi na tej przyczepie. Dzieki za wszelkie opinie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam

Honda Accord VII + eNeczka
Re: Potrzebna pomoc. Kompletna niezgodnosc w numerach i dowodzie eNki
Moim zdaniem nie da się tego wyprostować bo to nie jest zwykła pomyłka w danych w dowodzie rejestracyjnym tylko jakaś lewa kombinacja. Ja bym tą przyczepę ominął szerokim łukiem ale niech się jeszcze koledzy wypowiedzą.
- tomala190gda
Dziieki Rafalski za opinie. Wpadl mi jeden pomysl. A gdyby tak przypadkiem tabliczka znamionowa odpadla to by juz nie bylo tych przebijanych ostatnich numerow. Wtedy numer na dyszlu zgadzal by sie z ostatnimi piecioma cyframi w dowodzie. A wtym numerze jest chyba oznakowanie ze to eNka poniwaz jest SWN126N....... wtedy tylko jakos to sprostowac w dowodzie ze pomylka na podstawie badania od diagnosty ktory bedzie sie opieral tylko na numerze na dyszlu. A potem dorobic tabliczke jesli jest taka koniecznosc. Da sie cos takiego zrobic? Oczywiscie zostawilbym to do zalatwienia dla obecnego wlasiciciela.

- Mobil-Zasada
Da sie to tak zrobić, czyli tabliczka zastepcza. Problem w tym ze w dowodzie masz nazwę modelu B oraz masy dla modelu B. I jest obawa jak do takiej sytuacji podejdzie diagnosta. A potem urzędnik w wydziale komunikacji...
Możesz spróbować namówić właściciela do takiej operacji, moze się zgodzi to naprostowac
Możesz spróbować namówić właściciela do takiej operacji, moze się zgodzi to naprostowac
- Mr.Makarena
- Fanklubowicz

tomala190gda pisze:Dziieki Rafalski za opinie. Wpadl mi jeden pomysl. A gdyby tak przypadkiem tabliczka znamionowa odpadla to by juz nie bylo tych przebijanych ostatnich numerow. .
A nie przyszlo Ci do glowy ze kupisz wyremontujesz , wyszykujesz , a potem podczas urlopu przypadkowo przyjdzie facet ktory ja pozna i Ci powie ze to jego przyczepa ktora mu skradziono dziesiec lat temu ? Wiem ze ciezko sie wycofac z zakupu jak czlowiek jest napalony ale IMHO omijaj ten temat szerokim łukiem bo potem co wyjazd to bedziesz miał stresa jak ja kiedy łowie ryby na nieopłaconej wodzie
Pozdrawiam :
Mr.Makarena
Mr.Makarena
-
BobBudowniczy
Tomala lepiej odpuścić temat.
BobBudowniczy pisze:Tomala lepiej odpuścić temat.
Dokładnie odpuść temat....nie warto nawet jakby była super mega i prawie za darmo....
2021 rok 640 km i 7 nocek 
2022 rok 4890 km i 35 nocek
2023 rok 3450 km i 38 nocek
2024 rok 1150 km i 7 nocek
2022 rok 4890 km i 35 nocek
2023 rok 3450 km i 38 nocek
2024 rok 1150 km i 7 nocek
- tomala190gda
Ok dzieki za rady. Temat zakonczony. Wycofalem sie z tranzakcji. Wlasciciel zobowiazal sie zwrocic zaliczke i koszty podrozy. Czekalem 2 tygodnie zeby po nia pojechac, wypozyczylem autko z hakiem i przejechalem w dwie strony 980 km a tu taka niespodzianka ehhh. Ok polowania ciag dalszy.... 
Pozdrawiam
Pozdrawiam

-
naal
A jakie pieniądze chcesz przeznaczyć i jakiego stanu oczekujesz? No i skąd jesteś ?
- tomala190gda
Naal, podbilem moje ogloszenie w dziale kupie. Tam sie okreslilem.

Kto szuka ten znajdzie cudo bez galimatiasu w papierach.Powodzenia.A tak na marginesie moja piękna będzie też zmieniała właściciela.Ale jeszcze nie teraz.Dam znać kiedy.
-
BobBudowniczy
Re: RE: Re: Potrzebna pomoc. Kompletna niezgodnosc w numerach i dowodzie eNki
naal pisze:A jakie pieniądze chcesz przeznaczyć i jakiego stanu oczekujesz? No i skąd jesteś ?
Podstawowe pytania
- kooba
- Administrator

- Kontaktowanie:
Re: RE: Re: Potrzebna pomoc. Kompletna niezgodnosc w numerach i dowodzie eNki
WB55 pisze:A tak na marginesie moja piękna będzie też zmieniała właściciela.Ale jeszcze nie teraz.Dam znać kiedy.
Niewiadów N126n
Niewiadów N132T
Hobby 560 UFE
Dethleffs Camper 530 FSK
Adria Twin 640 SHX
KIA Sorento '21
Jeep Grand Cherokee '01 - upgrade
active
unread
Mądrość przychodzi z wiekiem, ale niestety często wiek przychodzi sam
Niewiadów N132T
Hobby 560 UFE
Dethleffs Camper 530 FSK
Adria Twin 640 SHX
KIA Sorento '21
Jeep Grand Cherokee '01 - upgrade
active
unread
Mądrość przychodzi z wiekiem, ale niestety często wiek przychodzi sam
- tomala190gda
Dzięki wszystkim za porady i info. Stało sie coś niebywałego! Stałem się szcześliwym posiadaczem pięknej perełki wśród perełek
! Jest to N126n wersja eksportowa z 1995 roku kupiona zaledwie 50 km od mojego miejsca zamieszkania. Tak zadbana, że wciąż nie wierzę. Nie omieszkam pochwalić sie jakimiś fotkami jak juz będą, a póki co życzę wszystkim miłej niedzieli 

Czy to nie przypadkiem ta enka z tymi numerami ??
http://olx.pl/oferta/przyczepa-kempingo ... af9a5a5d3a
Wczesniej była z papierami wystaiona , teraz pojawila sie znow i pisze ze wyrejestrowana....
http://olx.pl/oferta/przyczepa-kempingo ... af9a5a5d3a
Wczesniej była z papierami wystaiona , teraz pojawila sie znow i pisze ze wyrejestrowana....