Hydepark
Regulamin forum
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark
Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.
Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).
Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark
Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.
Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).
Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
Re: Hydepark
Na maila dostałem reklamę pzmotu. Czy ktoś interesował się tematem. Jest kilka pakietów i ciekawy zakres usług.
https://pzmot.pl/site/offer
https://pzmot.pl/site/offer
N126n
Remont eNki
Remont eNki
Coś na ciężkie czasy. Pół Niewiadówki jest
OCZY Team
Nie dla nas "All inclusive". Wolimy "nonexclusive".
kilometry/nocki w n126e
12311/93
kilometry/nocki w n126e
12311/93
Jak ktoś szuka, to stoi w Kutnie, przy ul. Grunwaldzkiej.
OCZY Team
kilometry/nocki w n126e
12311/93
kilometry/nocki w n126e
12311/93
- tomcat
- Moderator
W oczekiwaniu na resztę biwakowiczów pozdrawiamy z Lichenia
- tomcat
- Moderator
No to kolejny wypadzik...
Pozdrawiamy z Giewartowa, jezioro Powidzkie
Pozdrawiamy z Giewartowa, jezioro Powidzkie
- tomcat
- Moderator
W zeszłym roku spacerowaliśmy po niej...
Tama w Stroniu Śląskim...
Tragedia...
Tragedia...
- __ArroW__
- Fanklubowicz
Jest to fakt, ale do niektórych przyczyniają się idioci również...tomcat pisze:W zeszłym roku spacerowaliśmy po niej...
Tragedia...
https://www.facebook.com/share/vg36QYKQoskrwepK/
Wysłane z mojego 23127PN0CG przy użyciu Tapatalka
N126E + Volvo V50 2.0 136PS 2007r.
Remont zapiekanki - MaNdArYnA
2019 - 1311 km - 8 nocy
2017 - 530 km - 4 noce w Taborach - 2 noce w Pałacach
2019 - 1311 km - 8 nocy
- kooba
- Administrator
- Kontaktowanie:
Zalecałbym ostrożność w stawianiu takich wyroków...
- __ArroW__
- Fanklubowicz
Słuchaj natura idzie swoim korytem, to ludzie ingerują w nią a nie ona w nas. 15km ode mnie też stawia się osiedle na terenie zalewowym blisko Wisły. Tam mieli możliwość upuścić wodę i tego rzekomo nie zrobili, więc przyczynili trochę do tego jakby nie byłokooba pisze:Zalecałbym ostrożność w stawianiu takich wyroków...
2019 - 1311 km - 8 nocy
2019 - 1311 km - 8 nocy
- kooba
- Administrator
- Kontaktowanie:
Stawianie osiedli na terenach zalewowych to jedno, a regulacja wody w zbiornikach i rzekach to drugie.
Co do osiedli nie ma wątpliwości, że to idiotyzm.
Z ferowaniem wyroków w kontekście regulacji wód należy jednak trochę ostrożniej. Ani Ty, ani pismak, który naskrobał ten artykuł nie macie pojęcia jak to działa i ile zależności jest na poziomie kraju, a może nawet dalej bo obstawiam, że idzie to też w uzgodnieniu z np. Czechami. Artykuł ma wstawiony krzykliwy tekst w tytule "Aktualnie nie ma takiej potrzeby", który w obliczu tragedii stał się jeszcze bardziej krzykliwy i emocjonalny, a Ty na podstawie tego wyzywasz całkiem sporą grupę ludzi od idiotów.
W artykule są dwa bardzo istotne zdania, które mam wrażenie przeoczyłeś "Obecnie zbiornik Nysa może pomieścić dodatkowo 76 mln m3 wody, co odpowiada 136% wymaganej pojemności powodziowej." i drugie "Ewentualne zrzuty ze zbiornika Nysa do Nysy Kłodzkiej mają wymierny wpływ na późniejsze wezbrania wód rzeki Odry, co również musi być przedmiotem nadzoru przez nasze służby.".
A poza tym zapomniałeś chyba, że ta tragedia w sporej części spowodowana jest przerwaną tamą, a dopiero w drugiej kolejności tym, że w niektórych zbiornikach przelewało się wierzchem.
Co do osiedli nie ma wątpliwości, że to idiotyzm.
Z ferowaniem wyroków w kontekście regulacji wód należy jednak trochę ostrożniej. Ani Ty, ani pismak, który naskrobał ten artykuł nie macie pojęcia jak to działa i ile zależności jest na poziomie kraju, a może nawet dalej bo obstawiam, że idzie to też w uzgodnieniu z np. Czechami. Artykuł ma wstawiony krzykliwy tekst w tytule "Aktualnie nie ma takiej potrzeby", który w obliczu tragedii stał się jeszcze bardziej krzykliwy i emocjonalny, a Ty na podstawie tego wyzywasz całkiem sporą grupę ludzi od idiotów.
W artykule są dwa bardzo istotne zdania, które mam wrażenie przeoczyłeś "Obecnie zbiornik Nysa może pomieścić dodatkowo 76 mln m3 wody, co odpowiada 136% wymaganej pojemności powodziowej." i drugie "Ewentualne zrzuty ze zbiornika Nysa do Nysy Kłodzkiej mają wymierny wpływ na późniejsze wezbrania wód rzeki Odry, co również musi być przedmiotem nadzoru przez nasze służby.".
A poza tym zapomniałeś chyba, że ta tragedia w sporej części spowodowana jest przerwaną tamą, a dopiero w drugiej kolejności tym, że w niektórych zbiornikach przelewało się wierzchem.
- __ArroW__
- Fanklubowicz
Prawda jest taka, że był czas na pracę przy takich tematach, a nie zostało to zrobione. Nad tamą też można było popracować, nic nie jest wieczne niestety, teraz będą na chura sprawdzać i obserwować wszystkie newralgiczne miejsca. Każde upuszczenie wody mimo wszystko jest w stanie trochę pomóc moim zdaniem.
2019 - 1311 km - 8 nocy
2019 - 1311 km - 8 nocy
- kooba
- Administrator
- Kontaktowanie:
Poczytaj sobie ile prac przeciwpowodziowych zostało zrobinych po powodzi w 1997 r. Tę lekcję odrobiliśmy akurat dość dobrze. A żywioł to żywioł niestety ciężko z nim wygrać.
- __ArroW__
- Fanklubowicz
Żywioł zawsze będzie żywiołem, nie ma co się przepychać [emoji6]. Dobrego dniakooba pisze:Poczytaj sobie ile prac przeciwpowodziowych zostało zrobinych po powodzi w 1997 r. Tę lekcję odrobiliśmy akurat dość dobrze. A żywioł to żywioł niestety ciężko z nim wygrać.
2019 - 1311 km - 8 nocy
2019 - 1311 km - 8 nocy
Niestety panowie z Wód Polskich chyba przeszarżowali, szkoda tylko że prawdopodobnie kosztem tysięcy ludzi. Zbiornik Topola runął, kolejny jest Zalew Paczków, jezioro Otmuchowskie i jezioro Nyskie. Sytuacja jest dramatyczna.
Fiat Burstner 535-2 2.8 idTD , wcześniej: Knaus Sport 400 LK , Adria Unica 5204 , Chateau Cantara 908 i N126n
- misha22
- Przyjaciel
Wkradł się błąd pismakowski. Na zalewie Nysa nie pękła tama tylko wał powodziowy, podziurawiony pewnie przez wydry albo lisy...
A pomylili się wszyscy, Ten od spuszczania wody /cytowany powyżej/ premier w piątek i ja.. Zmieniłem destynacje, miała być Szwajcaria Czeska był Miszkolc. Miało być piękniej a była "trzydniówka" Powiedzenie mojego śp Wujka, rocznik 1933
A pomylili się wszyscy, Ten od spuszczania wody /cytowany powyżej/ premier w piątek i ja.. Zmieniłem destynacje, miała być Szwajcaria Czeska był Miszkolc. Miało być piękniej a była "trzydniówka" Powiedzenie mojego śp Wujka, rocznik 1933
De Reu 1968, prawie jak zapiekanka
601 Limuzyna
1.9 SDI caddyilac
601 Limuzyna
1.9 SDI caddyilac