N132 reaktywacja wieloryba
Re: N132 reaktywacja wieloryba
Za namową kolegów postanowiłem odkryć okna. I powiem szczerze, że mieliście rację, na pewno by to pękało, za duży tej szpachli było i nawet mi ulżyło bo od początku zakładałem likwidację tych okien ale jednak z czasem mnie to gryzło coraz bardziej, no nic zrobiłem sobie sporo roboty dodatkowej ale się cieszę.
Teraz problem, po likwidacji zaślepień żelkot oderwał się miejscami od laminatu co z tym zrobić najlepiej, dysponuję:
Szpachla z włóknem, bez włókna, mączka kwarcowa, klej szpachlowy szkutniczy, topkot z pół litra który został mi po malowaniu podłogi. Jakieś sugestie?
Teraz problem, po likwidacji zaślepień żelkot oderwał się miejscami od laminatu co z tym zrobić najlepiej, dysponuję:
Szpachla z włóknem, bez włókna, mączka kwarcowa, klej szpachlowy szkutniczy, topkot z pół litra który został mi po malowaniu podłogi. Jakieś sugestie?
Czy to się kiedyś skończy? Znajduję kolejne i kolejne pająki, jakiś dramat
- Miron EZD
- Fanklubowicz
Przyczepa nie użytkowana, to i pająki się mnożą
Jeszcze tylko 6 lat i będzie gotowa
Nawet nie wiecie ile miałem myślenicy czy na pewno nie przesadzam z tym malunkiem ale stwierdziłem, że zaryzykuję i...... Nie żałuję.
Więc tak, przyczepa pomalowana podkładem epoksydowym 2 razy wałkiem. Wyszło tak sobie, niestety robiłem to pierwszy raz i wiem jakie błędy popełniłem. Po pierwszym razie nie szlifowałem podkładu tylko po 2 razie, to był błąd, farbę słabo rozcieńczylem, walki przeznaczone to tej farby to porażka dopiero 4 wałek okazał się strzałem w 10-tkę. Podkład szlifowałem 600 potem 1200 gradacji papierem. Nie wyszło lustro z uwagi na średnio położony podkład.
Potem poszła farba, wzór ala góry popielaty, reszta będzie pomarańczowa dwa boki różne ( tak postanowiłem z uwagi na różne rozmieszczenie okien, kleiłem taśmami i słabo to wyglądało ponieważ góry wchodziły w okna i zostało pół góry.
Kiedy położyłem farbę szara gębą mi się uśmiechnęła farba poliuretanowa okazała się super i wyszła fajna struktura, całkiem inna niż podkład.
Następnie pójdzie pomarańcz, potem szlifowanie, jeśli będzie trzeba bo podoba mi się tak jak wygląda teraz ale dopiero będę podejmował decyzję.
Laminat na dole jest nierówny z tego względu, że wolałem taki stan niż gruba warstwa szpachli (obawa przed odpadnięciem).
Więc tak, przyczepa pomalowana podkładem epoksydowym 2 razy wałkiem. Wyszło tak sobie, niestety robiłem to pierwszy raz i wiem jakie błędy popełniłem. Po pierwszym razie nie szlifowałem podkładu tylko po 2 razie, to był błąd, farbę słabo rozcieńczylem, walki przeznaczone to tej farby to porażka dopiero 4 wałek okazał się strzałem w 10-tkę. Podkład szlifowałem 600 potem 1200 gradacji papierem. Nie wyszło lustro z uwagi na średnio położony podkład.
Potem poszła farba, wzór ala góry popielaty, reszta będzie pomarańczowa dwa boki różne ( tak postanowiłem z uwagi na różne rozmieszczenie okien, kleiłem taśmami i słabo to wyglądało ponieważ góry wchodziły w okna i zostało pół góry.
Kiedy położyłem farbę szara gębą mi się uśmiechnęła farba poliuretanowa okazała się super i wyszła fajna struktura, całkiem inna niż podkład.
Następnie pójdzie pomarańcz, potem szlifowanie, jeśli będzie trzeba bo podoba mi się tak jak wygląda teraz ale dopiero będę podejmował decyzję.
Laminat na dole jest nierówny z tego względu, że wolałem taki stan niż gruba warstwa szpachli (obawa przed odpadnięciem).
- misha22
- Przyjaciel
Jest OK, nie przesadzaj z pomarańczem
De Reu 1968, prawie jak zapiekanka
601 Limuzyna
1.9 SDI caddyilac
601 Limuzyna
1.9 SDI caddyilac
Ciekawy motyw, walcz
Dzięki, na pewno będzie oryginalnie
- tomcat
- Moderator
Czekam na efekt końcowy grafiki ale zapowiada się ciekawie
N126e + VOLVO V70 D5 AWD
Mój remont
Luźny spocik na Łosiu
Luźny spocik na Łosiu-odnośnik do wydarzenia na FB
Mój remont
Luźny spocik na Łosiu
- Miron EZD
- Fanklubowicz
Motyw powiedziałbym, hmmm, taki trochę górzysty
Musicie przyznać, że wyszło zarąbiście Pierwsza warstwa poszła, jutro 2
Będzie mega oczojebna ale na pewno nie będzie normalna
Mega mi się podoba struktura tej farby, taka bardzo gładka.
Będzie mega oczojebna ale na pewno nie będzie normalna
Mega mi się podoba struktura tej farby, taka bardzo gładka.
Zajefajny tył .
- stachu_gda
- Fanklubowicz
Odważnie Czekamy na efekt końcowy.
Ja bym użył bardziej dosadnych słów; zajebista. Będziesz widoczny z daleka. Takiego koloru sobie nie przypominam wśród przyczep z forum . Przypomnij mi Kolego czy pisałeś o tylnych światłach w wątku ? Chodzi mi jak je tam umieściłeś w taki fajny sposób[emoji848]
- tomcat
- Moderator
Będzie się wyróżniać
Nie w dwóch kolorach ale oczoj...y pomarańcz ma przecież cygan
trinio pisze:...Takiego koloru sobie nie przypominam wśród przyczep z forum ...
Nie w dwóch kolorach ale oczoj...y pomarańcz ma przecież cygan
N126e + VOLVO V70 D5 AWD
Mój remont
Luźny spocik na Łosiu
Mój remont
Luźny spocik na Łosiu