Remont - ENKA ala IGŁA
Re: Remont - ENKA ala IGŁA
No to Panowie pocieszyliście....
Ja kupione podwójne....
Ja kupione podwójne....
Niewiadko-noce
2024 - 3200km i 14 nocy "nową" N126NT
Mój remont N126N "nr.1" i "nr. 2"
http://www.fanklub-niewiadowek.com/forum/viewtopic.php?f=36&t=3072
N126NT Remont "nr. 3"
http://www.fanklub-niewiadowek.com/forum/viewtopic.php?f=36&t=9891
2024 - 3200km i 14 nocy "nową" N126NT
Mój remont N126N "nr.1" i "nr. 2"
http://www.fanklub-niewiadowek.com/forum/viewtopic.php?f=36&t=3072
N126NT Remont "nr. 3"
http://www.fanklub-niewiadowek.com/forum/viewtopic.php?f=36&t=9891
Wracając do nowego ogrzewania...
Jestem bardzo zadowolony z nawiewu. Ustawiając piec na max i vent na max obudowa pieca nie jest gorąca jak poprzednio i można się jej normalnie dotknąć. Natomiast nawiew do przedsionka jest silny i szybko się nagrzewa. Nie wiem czy jest to kwestia tylnej obudowy czy wydajnego wentylatora ale z tego wylotu można sobie włosy wysuszyć
Jestem bardzo zadowolony z nawiewu. Ustawiając piec na max i vent na max obudowa pieca nie jest gorąca jak poprzednio i można się jej normalnie dotknąć. Natomiast nawiew do przedsionka jest silny i szybko się nagrzewa. Nie wiem czy jest to kwestia tylnej obudowy czy wydajnego wentylatora ale z tego wylotu można sobie włosy wysuszyć

N126n
Remont eNki
Remont eNki
Widziałem gdzieś na ali adaptery, takie z rurami wiśnie do suszenia włosów zamiast suszarki, czy na zimę do suszenia butów, fajny patent.
Taki patent próbował zrobić Rafalski w Siemianach w ubiegłym roku żeby ogrzewać kabinkę prysznicowa. Wykorzystał do tego rurę od odkurzacza ale niestety sie nie sprawdziło. Nie wiem do końca jak była przyczyna. Czy zbyt mały wydatek dmuchawy czy zbyt duże straty ciepła na samej rurze. Na końcu jednak wiało słabo i zimno.
Fiat Burstner 535-2 2.8 idTD , wcześniej: Knaus Sport 400 LK , Adria Unica 5204 , Chateau Cantara 908 i N126n
Tak, rura się nie sprawdziła bo z powodu małej średnicy stawiała zbyt duży opór i wiało słabo. Do tego strata ciepła ogromna więc lipa.
- mannt
- Fanklubowicz
- Kontaktowanie:
Podeślesz link tego adaptera?Samoogon pisze:Widziałem gdzieś na ali adaptery, takie z rurami wiśnie do suszenia włosów zamiast suszarki, czy na zimę do suszenia butów, fajny patent.
Zacząłem szukać i się okazało że to nie było ali, strona z projektami do druku 3d, tam to widziałem
Zaczynam urlop więc już nie zdążę ale po nim wyszukuje i sprawdzę co to jest warte.
Jeśli się sprawdzi, mogę druknąć po kosztach.
Jakoś tak to wygląda. Buty można suszyć cztery, ta ruła do suszenia włosów z tego co widzę jest sporej średnicy.

Zaczynam urlop więc już nie zdążę ale po nim wyszukuje i sprawdzę co to jest warte.
Jeśli się sprawdzi, mogę druknąć po kosztach.
Jakoś tak to wygląda. Buty można suszyć cztery, ta ruła do suszenia włosów z tego co widzę jest sporej średnicy.
- mannt
- Fanklubowicz
- Kontaktowanie:
O! Oo! Takie coś mi chodzi po głównie... załatwiło by problem suszarki do włosów bez 230v. Mam taką na 12v ale to lipa straszna, ni wieje ni grzeje...
Przemo, materiał wiadrami zamawiaj. Ja 2 razy taki adapter do butów 

- kooba
- Administrator
- Kontaktowanie:
I dla mnie taki!
Faktycznie wiadrami surowiec musisz zamawiać
Faktycznie wiadrami surowiec musisz zamawiać

- mannt
- Fanklubowicz
- Kontaktowanie:
Tylko taki ekstremalnie wytrzymały na wysoką i niską temperaturę.
- mannt
- Fanklubowicz
- Kontaktowanie:
Może listę wydzielić w osobnym wątku?
Mannt 2 szt. [emoji16]nie wiem jak teraz połączyć 2 posty w jeden...
Mannt 2 szt. [emoji16]nie wiem jak teraz połączyć 2 posty w jeden...
Ostatnio zmieniony niedziela, 4 lip 2021, 21:58 przez mannt, łącznie zmieniany 1 raz.
Chłopaki ja z tym suszeniem to trochę z przekąsem napisałem a tu się okazuje że są końcówki do tego 
Żeby było jasne dla tych którzy chcą sobie zamontować ogrzewanie przedsionka. U wylotu nie jest to "wicher" jak z typowej suszarki ale daje duży strumień gorącego powietrza. Oczywiscie zależy to też od sprawności pieca, venta i poprowadzenia rur do nawiewu.
Jakbyś Przemek robił to ja chętnie

Żeby było jasne dla tych którzy chcą sobie zamontować ogrzewanie przedsionka. U wylotu nie jest to "wicher" jak z typowej suszarki ale daje duży strumień gorącego powietrza. Oczywiscie zależy to też od sprawności pieca, venta i poprowadzenia rur do nawiewu.
Jakbyś Przemek robił to ja chętnie

N126n
Remont eNki
Remont eNki
Jeśli jest zainteresowanie, to oczywiście że będziemy drukować. Jak pisałem za dwa tygodnie druknę i sprawdzę co to jest warte, zapisałem to sobie, bo wydawał mi się fajny ten pomysł, jak się pozamyka wszyskie wyloty to może to zadziałać. Jesienią/zimą też fajny patent na buty.
Przeglądam Alle i Acrifix ma różne numery a opisy są bardzo podobne. Czy to musi być konkretny numer (jaki?) czy obojętnie, byle do plexi?
N126n
Remont eNki
Remont eNki