stachu_gda pisze:Też dochodzę do tego wniosku, zastanawiam się tylko jaki był zamysł konstruktorów tego kufra
Wentylacja Panie

Ja też miałem w eNce kufer z tyłu zamknięty i było pięknie sucho.
stachu_gda pisze:Też dochodzę do tego wniosku, zastanawiam się tylko jaki był zamysł konstruktorów tego kufra

reflexes pisze:stachu_gda pisze:Też dochodzę do tego wniosku, zastanawiam się tylko jaki był zamysł konstruktorów tego kufra
Wentylacja Panie
Ja też miałem w eNce kufer z tyłu zamknięty i było pięknie sucho.

__ArroW__ pisze:Z wężem to według mnie wzmocniony nie przezroczysty do wody i będzie ok. Syfon to sam jestem ciekaw jak to powinno wyglądać.
 .
.reflexes pisze:Ja miałem zwykłą cienką sklejkę, pomalowaną kilka razy zwykłą białą farbą i było super. Docięta była z lekkim zapasem, przyklejona na zwykły klej montażowy i przykręcona na kilka śrubek.

__ArroW__ pisze:Tak więc czekam na fotorelację, z hydrauliki nie jestem jakoś specem także z chęcią podpatrzę jeśli to nie problem.
Pozdr ArroW!

stachu_gda pisze:Słuchaj masz może jakieś fotki jak to wyglądało? Ja dziś na szybko rzuciłem okiem za kufer i klapa jest na tyle wysunięta do przodu że jak się da jakąś sklejkę z tyłu to i tak będzie woda wpadać. Chętnie bym zobaczył jak to wygląda w praktyce.

Obyło się bez kombinacji. Jedyne co to na zewnątrz okleiłem taśmą izolacyjną rurkę wody żeby zaczernić. W środku wychodzi w szafce kuchennej, tam gdzie docelowo będzie lodówka - ale wystaje ze ścianki na tyle mało że z lodówką się dogada. Zasilanie pompki puściłem mocno na okrętkę, ale przynajmniej pod kabelki nic nie trzeba było wiercić
 Obyło się bez kombinacji. Jedyne co to na zewnątrz okleiłem taśmą izolacyjną rurkę wody żeby zaczernić. W środku wychodzi w szafce kuchennej, tam gdzie docelowo będzie lodówka - ale wystaje ze ścianki na tyle mało że z lodówką się dogada. Zasilanie pompki puściłem mocno na okrętkę, ale przynajmniej pod kabelki nic nie trzeba było wiercić 

zobaczymy jak mi wyjdzie
 zobaczymy jak mi wyjdzie 

__ArroW__ pisze:Dobra robota Panie, jak to jest w ogóle z tymi kranami na 12v? Mam w zlewie ori idą z niego dwa przewody i co dalej?
Pozdr ArroW!

stachu_gda pisze:__ArroW__ pisze:Dobra robota Panie, jak to jest w ogóle z tymi kranami na 12v? Mam w zlewie ori idą z niego dwa przewody i co dalej?
Pozdr ArroW!
Czyli masz kran z wyłącznikiem przy kranie, a nie taki na pedał. Musisz kupić kolego pompkę jeśli nie masz, i podłączyć tak, aby włącznik w kranie (te dwa kabelki) zamykały obwód. Zresztą na zlocie obejrzysz dokładnie co i jak.

) A tak, to tylko mocowania zmieniłem
) A tak, to tylko mocowania zmieniłem
misha22 pisze:Listwę przy kufrze widzę tak:
Pod laminat pasek gumy ok 5cm szeroki, potem dokrecenie sklejki /u mnie to była jakaś zdrowa decha z ławki/ wycięcie gumy na zawiasy i zwieszenie jej miedzy przyczepę a kufer... gdybym wiedział że tam leci woda to tak właśnie bym zrobił...) A tak, to tylko mocowania zmieniłem
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 32 gości