przedsionek
przedsionek
mam  problem z przedsionkiem do n 127  nie mam chyba  wszystkich rurek potrzebuje schemat  jak powinno wyglądac  to wszystko  

Re: przedsionek
Skontaktuj się z kolegą Zymek 3, ma również 127 kompletne, może będzie miał schemat.

KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN
Schematu to nie mam,ale spróbuję opisać.Dziś poszedłem do przyczepki i złożyłem rurki.Dwa maszty  pionowe składają się z 2 rurek po 70cm i 1 rurki 45cm po złożeniu razem 185cm.2 poprzeczki między masztami to 2 rurki jedna 41cm i 70cm po złożeniu 111cm.Między poprzeczkami po 111cm jest trójnik,jak również poprzeczki z pionowymi masztami łączy trójnik.Natomiast 3 poprzeczki od trójników do przyczepki składają się z 2 rurek po 70cm i 1rurki 51cm co po złożeniu daje 191cm. Ten przedsionek nabyłem razem z przyczepą.

N-127 POLONEZ ATU
zymek3 pisze:Schematu to nie mam,ale spróbuję opisać.Dziś poszedłem do przyczepki i złożyłem rurki.Dwa maszty pionowe składają się z 2 rurek po 70cm i 1 rurki 45cm po złożeniu razem 185cm.2 poprzeczki między masztami to 2 rurki jedna 41cm i 70cm po złożeniu 111cm.Między poprzeczkami po 111cm jest trójnik,jak również poprzeczki z pionowymi masztami łączy trójnik.Natomiast 3 poprzeczki od trójników do przyczepki składają się z 2 rurek po 70cm i 1rurki 51cm co po złożeniu daje 191cm. Ten przedsionek nabyłem razem z przyczepą.
dzięki bardzo za podpowiedz widocznie nie mam tylko trójników "pozdrawiam"

Ostatnio zmieniony środa, 23 cze 2010, 14:44 przez jedrek101, łącznie zmieniany 1 raz.

Powód: zamiast pisać post jeden po drugim wystarczy użyć funkcji "edytuj" :)

Powód: zamiast pisać post jeden po drugim wystarczy użyć funkcji "edytuj" :)
kkciupa podepnę się pod twój temat 
Czy koleżanki i koledzy wiedzą może gdzie można zdobyć trójniki do łaczenia rurek w przedsionku? Jest to gdzieś do kupienia czy zostaje szukanie kogos ze spawarką?

Czy koleżanki i koledzy wiedzą może gdzie można zdobyć trójniki do łaczenia rurek w przedsionku? Jest to gdzieś do kupienia czy zostaje szukanie kogos ze spawarką?
N126N 

łatwiej dostać kompletny stary stelaż  trzeba pytać kolegów ,lub obserwować aledrogo
 trzeba pytać kolegów ,lub obserwować aledrogo 

Jędrek, wiem coś o tym niestety. Obdzwoniłam już kilka miejsc i nigdzie nie mają takich rzeczy. Tylko po co mi drugi stelaż- brakuje mi dwóch trójników tylko 

N126N 

- ddkrzysztof
- Fanklubowicz 
Fle-r pisze:Jędrek, wiem coś o tym niestety. Obdzwoniłam już kilka miejsc i nigdzie nie mają takich rzeczy. Tylko po co mi drugi stelaż- brakuje mi dwóch trójników tylko
zapodaj średnicę rurek to się zobaczy

Zabawne jak mało ważna jest Twoja praca, gdy prosisz o podwyżkę,
a jak niesamowicie niezbędna dla ludzkości gdy prosisz o urlop...
Pozdrawiam Krzysztof + Kasia + Dominik + Dawid + Daewoo Nubira + N126N (REMONT)
- 
				Konto usuniete
Post usuniety

Ostatnio zmieniony czwartek, 7 mar 2013, 21:33 przez Konto usuniete, łącznie zmieniany 1 raz.

Agniesiu , są przynajmniej dwa modele oryginalnych przedsionków do "E" jeden z nieodpinanymi bokami i takim dodatkowym daszkiem  , a drugi z odpinanymi bokami i bez tego daszku 

Zundapp600, dziękuję za link, ale ten trójnik to trójnik boczny, a ja potrzebuję dachowego. Boczne trójniki mają mniejszy kąt miedzy rurkami.
Jędrek, mój przedsionek to taki ze sporym daszkiem z przodu
Ddkrzysztof, średnica rurek to mniej więcej 18,5-19mm (niestety chwilowo nie mam lepszego sprzętu pomiarowego )
 )
Na wzór mam tylko łacznik z czterema odgałęzieniami, który jest na środku dachu przedsionka. Brakuje mi trójnika który jest na zewnatrz i drugiego, który jest na środku przy przyczepie

Jędrek, mój przedsionek to taki ze sporym daszkiem z przodu
Ddkrzysztof, średnica rurek to mniej więcej 18,5-19mm (niestety chwilowo nie mam lepszego sprzętu pomiarowego
 )
 )Na wzór mam tylko łacznik z czterema odgałęzieniami, który jest na środku dachu przedsionka. Brakuje mi trójnika który jest na zewnatrz i drugiego, który jest na środku przy przyczepie

N126N 

Krzysiu, nie wiem gdzie i jak się nazywa, ale w Łodzi jest hurtownia tkanin namiotowych i części metalowych do namiotów i przedsionków.

KOTEK N132 L + AUDI 100 + VW SHARAN
						- ddkrzysztof
- Fanklubowicz 
kotek pisze:Krzysiu, nie wiem gdzie i jak się nazywa, ale w Łodzi jest hurtownia tkanin namiotowych i części metalowych do namiotów i przedsionków.
właśnie o tym myślałem tylko nie wiem na co mam patrzeć bo w przedsionkach są dwa modele trójników jeden co łączy pion z dachem i ścianką a drugi na dachu od bocznych ścianek do przyczepy
Fle-r pisze:Na wzór mam tylko łacznik z czterema odgałęzieniami, który jest na środku dachu przedsionka. Brakuje mi trójnika który jest na zewnątrz i drugiego, który jest na środku przy przyczepie
Agnieszko ja w obu 126e nie miałem trójnika przy przyczepie rurki wsuwało się w takie kieszenie wszyte w przedsionek i opiera się o krawędź aluminiowej listwy w którą wsuwa się kiedre, nie było przy skorupce żadnych rurek idących równolegle do budki
p.s. nawet eNka nie miała takich rurek
W borkach porobię foty stelaża i pokarzę jakiego brakuje Ci trójnika

- ddkrzysztof
- Fanklubowicz 
Fle-r  czy dysponujesz moze jakimś zdjeciem twojego przedsionka lib innego takiego jak twój, przegladnji zdjęcia z relacji zlotowych i wypatrz taki jak twój.