Ty nie masz lepszego wyjścia, także jesteś usprawiedliwiony
andslu58 pisze::mrgreen: Najlepiej wszystkich grzejących dupy inaczej - na stos! Gazowy i po ptokach
Spoko, chyba obejdzie się bez
andslu58 pisze::mrgreen: Najlepiej wszystkich grzejących dupy inaczej - na stos! Gazowy i po ptokach
andslu58 pisze:WB55 pisze:w tym roku wędkowanie będziesz musiał sobie odpuścić to i ogrzewanie nie potrzebne.
Masz szklaną kulę Doceniam troskę wszystkich zatroskanych doradców! Jestem pod ogromnym wrażeniem. Naprawdę.
dzin1975 pisze:W sobotę podczas testów ,,webasto,, bardzo ładnie pracowało. Po około 2h zobaczyłem pod spodem dziwną tłustą plamę. Nie była to ropa ani woda. Coś bardziej jak mokre ,,spaliny,, o konsystencji budyniu. Urządzenie przestało pracować, strasznie kopciło, ogólnie padaka. Okazało się że koniecznie wydech musi być odseparowany od wlotu powietrza. Po poprawkach wszystko wróciło do normy, ładnie pracowało przez kolejne parę godzin.
Reasumując- Przemek, Marek uważajcie. Ja już wiem jak zrobić żeby utrudnić Wam życie na kempingu
Lukasz_b20 pisze:dzin1975 pisze:W sobotę podczas testów ,,webasto,, bardzo ładnie pracowało. Po około 2h zobaczyłem pod spodem dziwną tłustą plamę. Nie była to ropa ani woda. Coś bardziej jak mokre ,,spaliny,, o konsystencji budyniu. Urządzenie przestało pracować, strasznie kopciło, ogólnie padaka. Okazało się że koniecznie wydech musi być odseparowany od wlotu powietrza. Po poprawkach wszystko wróciło do normy, ładnie pracowało przez kolejne parę godzin.
Reasumując- Przemek, Marek uważajcie. Ja już wiem jak zrobić żeby utrudnić Wam życie na kempingu
W jaki sposób odseparowałeś? Masz foto ostatecznej wersji?
andslu58 pisze:P.S. Czasami się zastanawiam czy warto dzielić się swoimi przemyśleniami i rozwiązaniami bo nie daj boże gdy są inne od ogólnie przyjętych to od razu kubeł na łeb!
Lukasz_b20 pisze:No to sie wyjaśniło:)
Panowie mam kolejne pytanie co do otworów w podłodze. Lepiej wyciąć małe otwory na dwie rury i wężyk spalin czy jeden duży prostokąt na wszystkie rury i wężyk? Jakie są zalety i wady jednego i drugiego rozwiązania. Jak uszczelnić wywiercone otwory pomiędzy laminatem, płyta osb i wykładziną -sikaflex wystarczy?
krzysztof_cw pisze:andslu58 pisze:P.S. Czasami się zastanawiam czy warto dzielić się swoimi przemyśleniami i rozwiązaniami bo nie daj boże gdy są inne od ogólnie przyjętych to od razu kubeł na łeb!
Niestety muszę się z tym zgodzić. Rozumiem wyrazić swoją opinię, obawy, inne rozwiązania, ale wciskać na siłę swoje racje i za każdym razem przekonywać do "standardu" nie jest ok.
Kolega pisze, że jeździ na ryby, sam albo z kolegą, jest zimnolubny i raczej nie zdarza się inny scenariusz korzystania z przyczepy to oczywiście trzeba na siłę wymyślać argumenty przeciw i co gorsza pisać w stylu "ja nie bym nie korzystał"... i bardzo dobrze bo to nie Wy będziecie korzystać tylko ktoś komu pasuje takie rozwiązanie.
Szanujcie opinie, rozwiązania innych bo niedługo będzie strach cokolwiek napisać.
oko pisze:Lukasz_b20 pisze:No to sie wyjaśniło:)
Panowie mam kolejne pytanie co do otworów w podłodze. Lepiej wyciąć małe otwory na dwie rury i wężyk spalin czy jeden duży prostokąt na wszystkie rury i wężyk? Jakie są zalety i wady jednego i drugiego rozwiązania. Jak uszczelnić wywiercone otwory pomiędzy laminatem, płyta osb i wykładziną -sikaflex wystarczy?
Lepiej zrobić jeden większy otwór na wszystko. Łatwiej całość zamontować i w przypadku wydechu, jest oddalony od laminatu i podłogi. Jak już moja przyczepa wróci z emigracji, to uszczelnię jakimś smarowidłem wysokotemperaturowym. Tak na wszelki wypadek. BTW, widziałeś mój film?
andslu58 pisze:Po separacji czyli zgodnie z instrukcją. Przed separacją czyli na łapu-capu Jak nieszczelne podpięcie to i plama będzie. Ale odkrycie?
andslu58 pisze:Ja już się wyleczyłem z pisania. Teraz będę biernym obserwatorem. Przynajmniej ze mną macie spokój
Lukasz_b20 pisze:Oko pewnie, że widziałem. Nawet subskrybuje Twój kanał;)
dzin1975 pisze:Kurde, i ja to napisałem
I wcisnąłem ,,wyślij,,
andslu58 pisze:Ja już się wyleczyłem z pisania. Teraz będę biernym obserwatorem. Przynajmniej ze mną macie spokój
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości