jest to moja pierwsza przyczepa kempingowa. Robiłem już dwa kampery na bazie blaszaków więc jakieś doświadczenie mam.
 jest to moja pierwsza przyczepa kempingowa. Robiłem już dwa kampery na bazie blaszaków więc jakieś doświadczenie mam. Przyczepa będzie posiadała łazienkę z prysznicem, trzy miejsca do spania, ogrzewanie postojowe chińskie, ciepłą wodę z chińskiego pieca przepływowego na gaz (chciałbym nie używać gazu ale chyba nie ma innego sposobu na ciepłą wodę na chwilę obecną?), panel solarny, akumulator pokładowy, lodówka 12V od Marcina z firmy abem.
Na chwilę obecną została zdjęta buda z ramy, rama pojechała do piaskowania potem przyjdzie czas na ocynk, powoli zdzieram piankę ze ścian i klej w miarę możliwości.

. Tak naprawdę warto dozbierać kilka stówek i kupić Trumę + venta ewentualnie. Koszt w całym remoncie wielkiej róznicy nie zrobi a masz wtedy niezależne od prądu ogrzewanie. Jeśli planujesz na przykład wyjazdy jesienno-zimowe to jest to dość istotne, bo Truma do działania potrzebuje tylko gazu. Osobiście przerabiałem ten problem w tym roku w styczniu na Mazurach jak mi dzieciaki wydoiły aku do zera. Po ciemku można siedzieć ale jak zimno to średnio przyjemnie, a było to po południu więc na słońce nie było co liczyć. Aku ładował się na kablach od auta przez dobre 2-3 godzinki, a na zewnątrz temperatura była w granicach 0 więc gdybym potrzebował prądu do ogrzewania to byłoby już niefajnie.
 . Tak naprawdę warto dozbierać kilka stówek i kupić Trumę + venta ewentualnie. Koszt w całym remoncie wielkiej róznicy nie zrobi a masz wtedy niezależne od prądu ogrzewanie. Jeśli planujesz na przykład wyjazdy jesienno-zimowe to jest to dość istotne, bo Truma do działania potrzebuje tylko gazu. Osobiście przerabiałem ten problem w tym roku w styczniu na Mazurach jak mi dzieciaki wydoiły aku do zera. Po ciemku można siedzieć ale jak zimno to średnio przyjemnie, a było to po południu więc na słońce nie było co liczyć. Aku ładował się na kablach od auta przez dobre 2-3 godzinki, a na zewnątrz temperatura była w granicach 0 więc gdybym potrzebował prądu do ogrzewania to byłoby już niefajnie.