Czy potrzebna uszczelka na dach? N126b
Czy potrzebna uszczelka na dach? N126b
Witam, tak jak w temacie? Planuję remont swojej przyczepki, a jest póki co w średnim stanie i próbuję tnąć koszta
u mnie jej nie ma ale nie widzę żeby dach przeciekał.
Re: Czy potrzebna uszczelka na dach? N126b
Niby nie, tylko ta ozdobiona U ale ja ten temat przerobilem parę dni temu w swojej 126e i po remoncie dach dostawał 1,5 cm więc dałem uszczelke drzwi z malucha i jest idealnie. Zdjęcia masz w moim watku remontowym
U Dariusa Uszczelka "U" - 3,20zł./mb
Opis: Do zakryć poliestrowych, zakryć dachu i pojemnika na butle dp przyczep prod.Niewiadów

Nie montuj flaszka w kieszeni

Opis: Do zakryć poliestrowych, zakryć dachu i pojemnika na butle dp przyczep prod.Niewiadów

Nie montuj flaszka w kieszeni
Super podejście...
Tutaj na forum jest takie powiedzenie: "robisz pod siebie..."
Jak zrobisz tak będziesz miał
Fabrycznie była ta uszczelka U, służy tylko do wykończenia brzegów laminatu, żeby ładnie wyglądał. Ona nic nie uszczelnia!
Kołnierz w dachu jest tak wysoki, że woda się nie wlewa a do góry nie poleci...
Natomiast jeśli nie chcesz, żeby ci się kurz i wiatr wpychał do budki to warto to uszczelnić.
Ja tak zrobiłem.

No droga nie jest w sumie więc trzeba ją brać 
A podczas jazdy w deszcz bez uszczelki nie podcieka woda do środka?
Tzn ona siedziała 4 lata pod brzózką bo mój ojciec kupił ją na budowę i już 4 lata jest nie potrzebna i mi ja oddał że mogę sobie nawet ją spalić xd A to że troszkę lubię podróżować a w sumie dopiero będę zaczynał bo od nie dawna prawko mam, więc postanowiłem że mi się przyda i w końcu się wziąć za remont
Budżet skromny ale do stanu użytkowania powinno wystarczyć
A uszczelkę jednak mam, jakoś źle spojrzałem bo ta tapicerka cała zwisała... Aktualnie nie ma już w niej nic oprócz półki która jest dookoła bo mam problem z jej demontażem.
vvarrior pisze:A podczas jazdy w deszcz bez uszczelki nie podcieka woda do środka?
nie podcieka , chyba że śmigasz w tropikalną ulewę 100/h
Szklanka pisze: Aktualnie nie ma już w niej nic oprócz półki która jest dookoła bo mam problem z jej demontażem.
Jak poczytasz trochę forum to dowiesz się że ta półka jest wklejona na żywicę, popatrz na remonty kolegów zobaczysz co i jak
http://www.fanklub-niewiadowek.com/niewiadowki/remonty.html
jedrek101 pisze:... ta półka jest wklejona na żywicę...Szklanka pisze: Aktualnie nie ma już w niej nic oprócz półki która jest dookoła bo mam problem z jej demontażem.
...czy zawsze tak jest
przyjrzyj się dokładnie, może wystarczy śrubokręt i ... oczy szeroko otwarte
To napisałem ja, dworek 
Półka jest przykręcana wkrętami do listew drewnianych przyklejonych i przylaminowanych do skorupy.
W narożnikach półki są skręcone po 2 śruby w każdym narożniku ( w sumie 8 śrub na klucz 13').
Demontujesz jak kolega mówi - po odkręceniu śrub najpierw tył lub przód potem długa boczna lub krótkie boczne. Inaczej się nie da.
A przylaminowane są listwy po bokach ścian i przez nie przechodzą śruby i kontrowane są z prostopadłymi półkami.
Czasami może być po drodze jakiś wkręt na długości półki od spodu ale nie zawsze.
Demontujesz jak kolega mówi - po odkręceniu śrub najpierw tył lub przód potem długa boczna lub krótkie boczne. Inaczej się nie da.
A przylaminowane są listwy po bokach ścian i przez nie przechodzą śruby i kontrowane są z prostopadłymi półkami.
Czasami może być po drodze jakiś wkręt na długości półki od spodu ale nie zawsze.
Tylko problem w tym że srubki są tak pordzewiale że się "krusza" pod subokretem :/
- kooba
- Administrator

- Kontaktowanie:
Szklanka pisze:Tylko problem w tym że srubki są tak pordzewiale że się "krusza" pod subokretem :/
To musisz je zaprzyjaźnić z wiertarką. Co prawda przyjaźń będzie krótka, ale za to jaka gorącą
Niewiadów N126n
Niewiadów N132T
Hobby 560 UFE
Dethleffs Camper 530 FSK
Adria Twin 640 SHX
KIA Sorento '21
Jeep Grand Cherokee '01 - upgrade
active
unread
Mądrość przychodzi z wiekiem, ale niestety często wiek przychodzi sam
Niewiadów N132T
Hobby 560 UFE
Dethleffs Camper 530 FSK
Adria Twin 640 SHX
KIA Sorento '21
Jeep Grand Cherokee '01 - upgrade
active
unread
Mądrość przychodzi z wiekiem, ale niestety często wiek przychodzi sam
Szklanka pisze:Tylko problem w tym że srubki są tak pordzewiale że się "krusza" pod subokretem :/
to trzeba się pomęczyć i da się odkręcić, albo dremelkiem usunąć