Robert nie krępuj się, jak masz jakieś fajne przepisy to podrzucaj, jest spora szansa, że któryś, kiedyś wykorzystam.
Wyroby domowe
Regulamin forum
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark
Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.
Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).
Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
W dziale "na każdy temat" został utworzony wątek Hydepark
Hydepark czyli specjalny dział ub wątek występujący na forach internetowych, czatach i innych serwisach internetowych, pozwalający na wolną dyskusję nieograniczoną żadnym tematem przewodnim. Hydepark wziął swoją nazwę od Królewskiego Londyńskiego Parku o tej samej nazwie, który zawdzięcza swoje potoczne znaczenie - jako forum swobodnego wypowiadania wszelkich poglądów w imię wolności słowa - od Speakers' Corner, położonego w pobliżu Marble Arch, które jest tradycyjnym miejscem przemówień i debat.
Hydepark występujący na wielu forach internetowych (głównie specjalistycznych, poświęconych wąskiemu zagadnieniu), charakteryzuje się tym, iż nie jest ściśle moderowany. W miejscu tym zazwyczaj dopuszczone są wątki off-topic (czyli zagadnienia nie związane z profilem tematycznym forum).
Obowiązują zasady poprawnej pisowni (w tym bez wulgaryzmów) i zakaz obrażania osób, ich poglądów, opinii lub uczuć religijnych.
Re: Wyroby domowe.
Wam to tylko du..y, wóda i śledzie w głowie
Robert nie krępuj się, jak masz jakieś fajne przepisy to podrzucaj, jest spora szansa, że któryś, kiedyś wykorzystam.
Fiat Burstner 535-2 2.8 idTD , wcześniej: Knaus Sport 400 LK , Adria Unica 5204 , Chateau Cantara 908 i N126n
- robert
- Administrator

reflexes pisze:Robert nie krępuj się, jak masz jakieś fajne przepisy to podrzucaj, jest spora szansa, że któryś, kiedyś wykorzystam.
Same przepisy nic nie dadzą.
Nauczyłem się z doświadczenia, że jedynie atak z zaskoczenia czyli poczęstunek bez wprowadzenia co to, daje efekt.
Zawsze widzę zdziwione paszcze... a to nie było mięso???
A to jakiś wstyd?
reflexes z tapatalk
reflexes z tapatalk
Fiat Burstner 535-2 2.8 idTD , wcześniej: Knaus Sport 400 LK , Adria Unica 5204 , Chateau Cantara 908 i N126n
- robert
- Administrator

dworek pisze:Robert!![]()
Czyżbyś Ty był wegetarianinem ?
Tak. Od kilku miesięcy. Stołuje się dzięki http://wygodnadieta.pl, dieta wegetariańska 1500 kcal.
Choć w tym czasie zdarzyło się może 4-5 razy, że zjadłem coś mięsnego.
Najczęściej grill na przystani, gdzie przez sezon stoi moja przyczepa.
Tak, że bez przesady w drugą stronę - nie uważam, że mięsożerców należy wysyłać na Madagaskar
Przymierzałem się do takiej diety już od czasu Militarnych Mazur 2014... ale ciężko się było do tego zebrać.
Jeśli kogoś to interesuję mogę napisać kilka słów co i jak, i dlaczego....
Kolejny krokiem może weganizm? Kto wie....
Dla posiadających konto na FB https://www.facebook.com/veganoutreach/videos/10153525072771508/
reflexes pisze:A to jakiś wstyd?
Skądrze znowu! Żaden wstyd!
Zaskoczony po prostu byłem
....i zastanawiam się czym teraz Robert brendzioka zagryza
To napisałem ja, dworek 
- robert
- Administrator

dworek pisze:....i zastanawiam się czym teraz Robert brendzioka zagryza
Poniżej moja dieta na dzisiaj....
Ale chyba za bardzo odbiegamy od tematu przewodniego tego wątku.
Na prośbę reflexes'a (niestety post już usunął) napisałem kilka słów w odrębnym, nowym wątku dotyczącym diety roślinnej...
Zainteresowanych zapraszam. Zima się zbliża, zatem będzie, co przeczytać i o czym podyskutować.
To ja pozwolę sobie na break wsprawie zadymiania. Nasz dymogenerator
Dymitr v.1.0 nadaje. Dziś jedziemy zimnym dymem. 
Muszę jeszcze pokombinować z przepływami bo dymu jest chyba za dużo i boję się żeby wędlina nie nabrała jakiegoś kwaśno-gorzkiego smaku. Zadymiamy zrębkami olchowo-bukowymi.
...

Muszę jeszcze pokombinować z przepływami bo dymu jest chyba za dużo i boję się żeby wędlina nie nabrała jakiegoś kwaśno-gorzkiego smaku. Zadymiamy zrębkami olchowo-bukowymi.
...
Na prośbę reflexes'a (niestety post już usunął)
Tak usunąłem. Przepraszam. Miałem nadzieję, że jeszcze nie przeczytałeś mojego postu, bo po chwili zastanowienia stwierdziłem, że nie mam aż tyle silnej woli żeby tak drastycznie zmienić sposób żywienia mimo, że zdecydowanie by mi się przydało. Nie chciałem żebyś miał dodatkową robotę, chociaż jak będziesz pisał dalej to ja z pewnością będę to czytał, bo fajnie się czyta jak ktoś piszę rzeczowo i na temat, a ostatecznie coś z tego można zastosować również u siebie.
To ja pozwolę sobie wrócić do tematu tej mniej zdrowej diety ale mam nadzieję że zdrowszej niż sklepowej. Zrobiłem test dymogeneratora. Przy wędzeniu dymem zimnym problem będzie z czasem ale będę kombinował przy szynkach 8h zimnym i potem ciepłym z ew. podpiekaniem 4h. Tymczasem relacja z odpału generatora.
...
...
Dobry zapas nie jest zły. Jest coś wypić i czym zakąsić. W razie nalotu wroga można się schować w piwnicy i kilka dni przeżyć. 
Hehe nie jeden prepers by pozazdroscił takiego składu. My powoli też w coraz większym stopniu "przesiadamy" się na swoje ale do zgromadzenia zapasów ciągle jeszcze nam sporo brakuje.
...
...
Ja od zawsze robię zapasy piwniczne. Ogóreczki, paprykę jakieś dynie, cukinie, buraczki itp, itd. Trochę kompotów jak się trafi jakiś owoc, soki. Robię, bo co swoje to swoje. Nie raz się skuszę na coś co w sklepie wygląda fajnie, a później się okazuje, że wszystko smakuje tak samo albo w ogóle nie smakuje. Poza tym jak się już trafi na coś dobrego to ciężko jest z powtarzalnością. Sam w młodości przepracowałem kilka miesięcy w pewnej przetwórni i sporo rzeczy widziałem i robiłem
. Jak się zaczynał sezon ogórkowy to faceci z racji dużych łap (do układania ogórków w słoikach trzeba mieć małe damskie rączki) odpowiedzialni byli za przygotowywanie słoików. Przygotowanie polegało na wsypaniu garści gorczycy, garści kopru, kawałka chrzanu, kawałka czerwonej papryki i o ile dobrze pamiętam po 7 ziaren ziela i pieprzu oraz 2 liście laurowe. Z biegiem sezonu porcje były zmniejszane, bo nikt nie chciał więcej przypraw dokupić. Później jak z kumplami braliśmy sobie słoiczek ogórków do śniadania to od razu wiedzieliśmy, który jest z początku, który s końca sezonu. Te pierwsze były ekstra, a te drugie to już prawie w samej wodzie.
- Fiacior75
- Fanklubowicz