reflexes pisze:Mi się zwróciło a nawet zacząłem na tym zarabiać
Jest to pewien pomysł na biznes! Ładowanie telefonów i innych rzeczy na polu kempingowym taniej niż udostępnienie przyłącza prądu!

reflexes pisze:Mi się zwróciło a nawet zacząłem na tym zarabiać

Na to nie wpadłem. W sumie prąd mam ze słońca czyli darmo więc faktycznie można parę złotych zarobić i zminimalizować koszty pobytu na kempingu.Zielony pisze:Jest to pewien pomysł na biznes! Ładowanie telefonów i innych rzeczy na polu kempingowym taniej niż udostępnienie przyłącza prądu!

stachu_gda pisze:Hehe a taki Rafalski w swojej ence ma gniazdko na zewnątrz i można łatwo go okraść z prądu jak śpi

reflexes pisze:Na to nie wpadłem. W sumie prąd mam ze słońca czyli darmo więc faktycznie można parę złotych zarobić i zminimalizować koszty pobytu na kempingu.Zielony pisze:Jest to pewien pomysł na biznes! Ładowanie telefonów i innych rzeczy na polu kempingowym taniej niż udostępnienie przyłącza prądu!
1) 1 zł za ładowanie telefony z zastrzeżeniem pkt. 2
2) 1,50 zł za ładowanie telefonu w kolorze złotym,
3) 2 zł za tablet,
4) 3 zł za aparat mały typu idiotkamera,
5) 4 zł za ładowanie lustrzanki,
6) 5 zł za ładowanie laptopa.
Ceny dotyczą ładowania własną ładowarką.
Przy wykorzystaniu ładowarki dostawcy prądu dodatkowe 1 zł do każdego ładowania.
Karnet na 10 ładowań 10% zniżki przy płatności z góry.
Ceny są cenami netto i do każdej trzeba doliczyć 8% podatku VAT.
Płatność tylko gotówką lub przelewem. Przy płatności przelewem do ceny końcowej brutto należy doliczyć 6% opłaty manipulacyjnej.
Cennik jak na niejednym kempingu
Sorrki za OT.stachu_gda pisze:Hehe a taki Rafalski w swojej ence ma gniazdko na zewnątrz i można łatwo go okraść z prądu jak śpi
U mnie są dwa. Tzn tyle do tej pory znalazłem

Jak to było w filmie... zapach świeżej farby, pościeli w której nikt nie spał, porcelany której nigdy przedtem nie używano...
 Jak to było w filmie... zapach świeżej farby, pościeli w której nikt nie spał, porcelany której nigdy przedtem nie używano... 

Ale mowa o dziale ogrodowym w Obi bo już tam gdzie stoją butle mają tylko te badziewne wężyki i to paczkowane. Warto zwrócić na to uwagę.
 Ale mowa o dziale ogrodowym w Obi bo już tam gdzie stoją butle mają tylko te badziewne wężyki i to paczkowane. Warto zwrócić na to uwagę. 
 RAFALSKI pisze: Mam też pomysł jak przedłużyć ten nieszczęsny kominek, zobaczymy czy to wypali.

RAFALSKI pisze:Ogólnie instalacja gazowa już podłączona i działa. Pod przyczepą idzie przewód Faro aż do zaworu który jest w szafce kuchennej.
P1250314.JPG
P1250338.JPG
Dalej Faro idzie do Trumy a kuchenka i lodówka będą podłączone zwykłym wężem do gazu. Tutaj uwaga, polecam węże z Obi kupowane na metry. W innych sklepach dostępne są cienkie i badziewne przewody a tam jest konkretny i gruby wąż, można powiedzieć wężyskoAle mowa o dziale ogrodowym w Obi bo już tam gdzie stoją butle mają tylko te badziewne wężyki i to paczkowane. Warto zwrócić na to uwagę.
Dalej na fotce widać puszki, w tej szafce rozgałęziają się różne prundy
Lodóweczka już po testach, stąd ten wąż tak na przypał podłączony.
 Jest szansa na jakiś dokładny namiar na przejściówki i złączki do faro, których użyłeś (i przejściówki z zaworu na przewód z OBI - swoją drogą kupiłem taki jak piszesz, ale nie na ogrodzie, ale na dziale z butlami gazowymi, przynajmniej tak mają w OBI Wałbrzych jak kiedyś przejeżdżałem)
  Jest szansa na jakiś dokładny namiar na przejściówki i złączki do faro, których użyłeś (i przejściówki z zaworu na przewód z OBI - swoją drogą kupiłem taki jak piszesz, ale nie na ogrodzie, ale na dziale z butlami gazowymi, przynajmniej tak mają w OBI Wałbrzych jak kiedyś przejeżdżałem) 

desperos pisze:Rura spalinowa od webasto 30 mm

Zielony pisze: Jest szansa na jakiś dokładny namiar na przejściówki i złączki do faro, których użyłeś (i przejściówki z zaworu na przewód
Zielony pisze:kupiłem taki jak piszesz, ale nie na ogrodzie, ale na dziale z butlami gazowymi, przynajmniej tak mają w OBI Wałbrzych jak kiedyś przejeżdżałem
Zielony pisze:baryłka i nakrętka i to jest wystarczające po włożeniu tego "miedzianego kawałka" od złączki faro?
RAFALSKI pisze:Dzisiaj rano kupiłem nowe gąbki materacy.

RAFALSKI pisze:Udało mi się jednak ogarnąć kominek i nie wiem jak ja go wcześniej mierzyłem ale teraz wszystko się spasowało
 Słabo to wygląda ale nie będzie tego widać, nikt pod kuchenkę nie zagląda. A te białe uchwyty będą trzymały przewody gazowe do lodówki i kuchenki.
 Słabo to wygląda ale nie będzie tego widać, nikt pod kuchenkę nie zagląda. A te białe uchwyty będą trzymały przewody gazowe do lodówki i kuchenki. Cała elektrownia śmiga już pełną parą, panel ładuje, radyjko gra, nastała światłość
 Cała elektrownia śmiga już pełną parą, panel ładuje, radyjko gra, nastała światłość  
  wiem, że powinien dać radę. Zobaczymy, jak się zjara pomyślimy o mocniejszym.
 wiem, że powinien dać radę. Zobaczymy, jak się zjara pomyślimy o mocniejszym.

RAFALSKI pisze:
Dzisiaj rano kupiłem nowe gąbki materacy. Miałem je wymienić dopiero w przyszłym sezonie ale żona stwierdziła, że chce spać w świeżutkim wyrku więc klamka zapadła. Wybrałem identyczne jak kiedyś do 127 czyli z takiej niebieskiej, trochę twardszej pianki o grubości 12cm. Za komplet wszystkich materacy, małych i dużych zapłaciłem 284 złote a więc chyba spoko cena. Pokrowce i zasłoneczki czekają już uprane a więc wszystko będzie czyste i pachnące w tym naszym dziewiczym rejsieJak to było w filmie... zapach świeżej farby, pościeli w której nikt nie spał, porcelany której nigdy przedtem nie używano...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 15 gości